Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ENORM AANBOD AAN WORKSHOPS OP OOIEVAARS KUNST- EN CULTUURDAGEN

Op 15 november vindt in de Haagse Hogeschool de Ooievaars Kunst- en Cultuurdagen plaats; een gratis toegankelijk festival voor alle inwoners van Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Het festival is voor iedereen toegankelijk, maar met name bedoeld voor Ooievaarspashouders. Het festival is de opvolger van de 5 jaar achtereenvolgens georganiseerde Ooievaarsdagen.

Met de Ooievaars Kunst- en Cultuurdagen wil de organisatie Ooievaarspashouders attent maken op het aanbod van kunst- en cultuuractiviteiten dat met de pas toegankelijk is. Ook wil zij de inwoners van Den Haag en omstreken, die nog geen gebruik maken van de Ooievaarspas, stimuleren de pas aan te schaffen. Het festival wordt mede gedragen door: gemeente Den Haag, gemeente Rijswijk, gemeente Leidschendam-Voorburg, Culturalis, Koorenhuis, De Openbare Blbliotheek Den Haag en het Haags Uitburo.

------------------------

De Ooievaars Kunst- en Cultuurdagen bestaat uit een voortraject en een festivaldag.

Op dit moment worden op ruim tien verschillende locaties door heel Den Haag workshops gegeven. Deelnemende instellingen zijn: Ballet Van Leth (en het Spuitheater), Valerius Studentenorkest, Escher in het Paleis, Haags Historisch Museum, Kees Fluitman, Stichting Aight hip hop solutions, Kinderkunstcentrum Zebra, Stichting Haags Kinderatelier, Koorenhuis, Huis van Gedichten en Het Nationale Toneel.

Op zaterdag 15 november is het hoogtepunt van de Ooievaars Kunst- en Cultuurdagen: de festivaldag. Ook hier wordt een breed scala aan workshops aangeboden. De bezoekers krijgt hierdoor voldoende de kans kennis te maken met het aanbod van kunst en cultuur in Den Haag, welke mogelijk is met de Ooievaarspas. Ook wordt de bezoeker door middel van een kunst- en cultuurinformatiemarkt geïnformeerd over de mogelijke kunst- en cultuuractiviteiten die met de Ooievaarspas zeer voordelig zijn. Als centrum van het festivalprogramma zal een afwisselende podiumprogrammering de diverse informatie ondersteunen. Het zal een dynamisch festival worden met een uitgebreid programma en aan het einde van de middag komt ook Sinterklaas nog langs.

Een greep uit het gratis workshopprogramma op de festivaldag (voor alle leeftijden): Turkse Volksdans, Balinese dans, moderne dans, werelddans, breakdance, rap, DJ, dirigeren, gelukstenen maken, mime. Maar ook speciaal voor de kleintjes: snoepkunst maken; voorlees cursus, lampionnen maken én een kidsbioscoop. De bezoeker kan zich op het festival ter plekke inschrijven voor al deze, en meer workshops.

Kom dus naar de festivaldag van de Ooievaars Kunst- en Cultuurdagen op 15 november van 12 tot 16 uur in de Haagse Hogeschool. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie, zie www.ooievaarsdagen.nl

-------



Ingezonden persbericht