Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT
DORDRECHT, 17 september 2008

Week van Verslaving wordt afgesloten met
symposium `Jongeren en verslavende middelen'

Dordrecht ­ Voor het derde achtereenvolgende jaar slaat een groot aantal christelijke organisaties voor verslavingszorg en - preventie de handen ineen voor de Week van Verslaving, van 9 t/m 15 november 2008. Het thema van de week is `Jij versla- vingsvrij!'. De Week van Verslaving wordt afgesloten met een landelijk symposium over jongeren en verslavende middelen, op zaterdag 15 november in Houten.

Het symposium heeft als titel `Jongeren en verslavende middelen ­ een handreiking aan kerk, school en gezin' en is bedoeld voor ieder- een die beroepsmatig of persoonlijk te maken heeft met jongeren. Tijdens het plenaire ochtendprogramma zullen Gabriël Anthonio (di- recteur Jeugdhulp Friesland), Gerke van der Zee (docent politie- school) en Theo van der Sluijs (directeur Stichting Voorkom) een bij- drage leveren. `s Middags zijn er keuzeworkshops, toegespitst op de drie doelgroepen.

Het symposium vindt plaats in de Lichtboog in Houten (Kruisboog 22). Het programma duurt van 10.00 tot 15.15 uur. Deelname kost vijftien euro, inclusief materialen, koffie, thee en een lunch. Inschrij- ven voor het symposium kan via www.weekvanverslaving.nl. Op de- =


---

ze speciale themawebsite is ook alle praktische informatie te vinden over het symposium.

Aan de Week van Verslaving doen zo'n twintig organisaties uit het hele land mee. Doel van de themaweek is om ouders, docenten en jeugdwerkers te waarschuwen voor de gevaren van verslavende middelen ze toe te rusten om jongeren te leren om goede keuzes te maken op dit gebied. Tegelijk is de themaweek ook gericht op be- wustwording onder de jongeren zelf. Ook wordt een appèl gedaan op de politiek om het onderwerp verslaving en verslavende middelen meer aandacht te geven. Kerken besteden op de zondag in de Week van Verslaving in de kerkdiensten aandacht aan het onderwerp ver- slaving.

Alle regionale en landelijke activiteiten in de Week van Verslaving worden bekendgemaakt via de website www.weekvanverslaving.nl. Op de website staat ook een actueel overzicht van de deelnemende organisaties.



Ingezonden persbericht