Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

danther presenteert De kampioenen van bizar

danstheatergezelschap stelt rauwe jongerencultuur aan de kaak

Rotterdam, 15 oktober 2008 - Na Hey, stranger! presenteert danther dit theaterseizoen haar tweede voorstelling, De kampioenen van bizar . Een rauwe voorstelling van jonge acteurs die de ingesleten omgangsnormen en de grove communicatievormen die onder jongeren gangbaar lijken, aan de kaak stelt. De première vindt plaats op 15 november in Theater Lantaren/Venster te Rotterdam gevolgd door voorstellingen in Den Haag en Amsterdam. De kaartverkoop start vandaag.

Twee broers leven samen in het huis waar hun beider vader niet lang geleden, door een ongeluk om het leven is gekomen. Er gaat geen dag voorbij dat ze elkaar niet zowel verbaal als fysiek te lijf gaan. Dit tot afgrijzen van de plaatselijke pastoor, die hen dagelijks uit elkaar tracht te houden. Als hun ruzie echt uit de hand dreigt te lopen, neemt de pastoor een extreme beslissing. De kampioenen van bizar is een zowel in taal als actie enorm gewelddadige voorstelling met live muziek. Danther gaat op zoek naar de oorzaak van de verruwing in onze samenleving. Heeft geweld een reden nodig? En maakt dat het dan moreel aanvaardbaar? De combinatie van spel en beweging in de vorm van gevechtstechnieken zijn zowel confronterend als intrigerend.

danther is een nieuw Rotterdams danstheatergezelschap, opgericht in 2006. Theatermakers Jaco van der Moolen en Catarina Campinas Furtado geven talentvolle jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar een kans zich verder te ontwikkelen in de podiumkunsten.

De kampioenen van bizar is de tweede voorstelling van danther, vorig seizoen presenteerde danther de voorstelling Hey,stranger!.

Tekst Martin McDonagh

Regie Jaco van der Moolen

Muziek Tom Waits

Toneelbeeld Kim van Wijk

Speeldata & kaartverkoop De kampioenen van bizar

Premiere zaterdag 15 november 20:30 uur

Theater Lantaren / Venster

Gouvernestraat 133, Rotterdam, T: 010 277 22 77

www.Lantaren-venster.nl

Vrijdag 28 november & zaterdag 29 november 20:15 uur

Theater/zwembad De Regentes - Ketelhuis

Weimarstraat 63, Den Haag, T: 070 363 77 98

www.Deregentes.nl

Woensdag 4 februari 2009 & donderdag 5 februari 2009 20:15 uur

Theater de Engelenbak

Nes 71, Amsterdam, T: 020 626 68 66

www.indeNes.nl

De kampioenen van bizar is tot stand gekomen met hulp van Stichting bevordering van Volkskracht, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Elise Mathilde fonds.