Gemeente Oldebroek


Gratis praktijkdag jonge autobestuurders



Jonge autobestuurders die in de periode 2006 - 2008 hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen op zaterdag 15, 22 november of 6 december 2008 gratis meedoen aan een praktische, leerzame én leuke verkeersveiligheiddag. Hiervoor worden zelfs auto's beschikbaar gesteld, dus het bezit van een eigen auto is niet verplicht. Voorwaarde is dat de jongeren in de periode 2006 - 2008 hun rijbewijs hebben gehaald en sindsdien zelfstandig al wat rijervaring hebben opgedaan.

Deze praktijkdag voor jonge autobestuurders wordt in de gemeenten Hattem, Heerde , Elburg en Oldebroek georganiseerd op initiatief van de gemeente, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG), dat deze dag ook subsidieert. De praktijkdag is een unieke gelegenheid om zélf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen.

Testroute rijden
Je rijdt een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving met twee andere jongeren en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen rijstijl en die van de beide andere bestuurders en zij beoordelen ook hun eigen - én jouw - rijstijl. Tevens geven jullie van je zelf - en van elkaar - verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een ritadviseur die als laatste óók zijn oordeel geeft. Spannend!

'Slippertje' op mobiele slipbaan
In dit onderdeel rijd je óók op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan, waarbij jij zélf achter het stuur kunt ondervinden hoe verraderlijk een onverwachte autoslip kan zijn en hoe lang je remweg op een glad wegdek is. Je voelt bij het maken van een noodstop de werking van het ABS remsysteem en maakt onder andere noodstops bij 30 en 50 km per uur op een nat én een spiegelglad wegdek.

Alcohol en drugs
Laatste onderdeel deze dag is een groepsdiscussie met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe je daarmee kunt omgaan..

Eenvoudig aanmelden via internet!
De praktijkdag voor jonge autorijders uit Oldebroek wordt op 15 en 22 november en 6 december 2008 gehouden op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Eperweg in 't Harde (bij het ANWB station). Ga voor het aanmelden of meer informatie naar www.jongeautorijders.nl. Of neem contact op met de gemeente Oldebroek telefoonnummer (0525) 638 288.

Er kunnen per praktijkdag 39 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden is dus gewenst! Na afloop krijg je een certificaat mee als bewijs van deelname.