Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Thea van Doorn, tekeningen en schilderijen'
boek en dubbeltentoonstelling

Het werk van de Rotterdamse beeldend kunstenaar Thea van Doorn staat dit najaar volop in aandacht. In november verschijnt het boek 'Thea van Doorn, tekeningen en schilderijen'. De WTC Art Gallery presenteert recente schilderijen en het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam brengt een overzichtstentoonstelling van haar werk.

Zaterdag 15 november om 14.30 uur presenteren dichter Rien Vroegindeweij en schrijver Sanneke van Hassel het boek, in de WTC Art Gallery waar een tentoonstelling opent van een serie expressieve schilderijen. Vervolgens opent kunstenaar Eveline Visser de overzichtstentoonstelling in het Centrum Beeldende Kunst: een keuze uit Van Doorns gouaches, tekeningen en schilderijen. De galeries liggen op loopafstand van elkaar en de tentoonstellingen duren van zaterdag 15 november t/m zondag 14 december.

Meer over de kunstenaar en het boek

Al meer dan 35 jaar tekent de Rotterdamse kunstenaar Thea van Doorn vrijwel elke dag. In suggestieve streken zet zij haar onderwerpen neer, die zij vaak dicht bij huis vindt. 'Thea van Doorn, tekeningen en schilderijen' is een levendig boek waarin het beeld regeert en het plezier van de bladzijden spat. De afbeeldingen worden afgewisseld met teksten van dichter Rien Vroegindeweij, kunsthistoricus Erik Slagter en de schrijvers Sanneke van Hassel, Maria Heiden en Pieter van Oudheusden.

Thea van Doorn, tekeningen en schilderijen is een publicatie van uitgeverij Ad.Donker en stichting Onverwacht bezoek. Redactie: Thea van Doorn, Sanneke van Hassel en Pieter van Oudheusden. Grafisch ontwerp: Paul Stoute. 184 pagina's / 290 x 230 mm / prijs ¬ 39.95 of ¬135,00 voor de speciale editie met twee genummerde zeefdrukken / ISBN 978 90 6100 628 2 en NUR 640

Via www.theavandoorn.com kunt u intekenen voor het boek en voor de speciale editie.

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Nieuwe Binnenweg 75

3014 GE Rotterdam

dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur

www.cbk.rotterdam.nl

WTC Art Gallery

Beursplein 37

Rotterdam

vrijdag t/m zondag van 12.30 tot 17.30 uur, en op afspraak: 010-4051781

Noot voor de redactie,