Ingezonden persbericht



---

Persbericht Dordrecht, 30 oktober 2008

Grenzen stellen én praktisch helpen centraal tijdens symposium `Jongeren en verslavende middelen'

Wat doe je als ouder, docent of kerkelijk werker wanneer jongeren zich inlaten met verslavende middelen? Hoe stel je duidelijke gren- zen? Wat kun je doen om te helpen, ook al ben je geen hulpverlener? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het symposium `Jongeren en verslavende middelen ­ een handreiking aan kerk, school en gezin' in Houten op zaterdag 15 november.

Het symposium wordt geopend door Esmé Wiegman, tweede-kamerlid voor de ChristenUnie, Het plenaire ochtendprogramma zal worden inge- vuld door drie sprekers met ruime ervaring op het gebied van verslaving en jongeren. Gerke van der Zee, docent aan de politieschool en voormalig rechercheur en jeugdleider, spreekt over `online' verslavingen zoals ga- men, gokken en pornoverslaving. Het stellen van duidelijke grenzen aan jongeren is het onderwerp van de bijdrage van Gabriël Anthonio, directeur van Jeugdhulp Friesland. Theo van der Sluijs, directeur van Stichting Voorkom!, zal vertellen hoe iedereen een ander kan helpen in de richting van een verslavingsvrij leven.


---

Het middagprogramma bestaat uit drie keuzeworkshops voor de verschil- lende doelgroepen van het symposium: kerk, school en gezin. Sprekers zijn Bauke Sijtsma van ontwenningscentrum De Wending in Ugchelen, Arjen Derksen, voorlichter van Stichting Voorkom! en Rob Hondsmerk, directeur kinder- en jeugdzorg bij Stichting De Hoop.

Het symposium vindt plaats in De Lichtboog in Houten (Kruisboog 22), op zaterdag 15 november 2008. Het is de afsluiting van de landelijke Week van Verslaving, een initiatief van een aantal christelijk organisaties voor verslavingszorg en ­preventie. Het symposium duurt van 10.00 tot 15.15 uur. De toegangsprijs bedraagt 15,- en is inclusief consumpties.

Uitgebreide informatie over het programma van het symposium en een opgaveformulier zijn te vinden op de speciale themawebsite www.weekvanverslaving.nl. Voor meer informatie over het symposium kan men ook bellen met het informatiecentrum van Stichting De Hoop: 078- 6111222.



Ingezonden persbericht