publicatiedatum: 4 november 2008

Open dag 'Toekomst na Kanker' in Medisch Centrum Alkmaar

"Bij mij is kanker vastgesteld: op welke zorg kan ik nu rekenen?" Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houdt op zaterdag 15 november een open dag met als thema Toekomst na Kanker. De dag staat in het teken van diagnose, behandeling en nazorg bij kanker en wordt om 10.00 uur geopend door Thomas Zijlma. De 24-jarige Zijlma heeft zelf kanker overwonnen en zette zich deze zomer in voor het KWF door mee te fietsen in de Alpe d'HuZes (een sponsortocht waarbij de Franse Alpe d'huez zes keer beklommen werd).

voorlichtingsbijeenkomsten
Tijdens de open dag kunnen bezoekers de informatiemarkt bezoeken, deelnemen aan voorlichtingsbijeenkomsten en een kijkje nemen in de operatiekamers en op de afdeling radiologie, afdeling nucleaire geneeskunde en de afdeling radiotherapie. De voorlichtingsbijeenkomsten worden verzorgd door specialisten en een maatschappelijk werker van het MCA. Zij gaan over: nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van kanker, de medische aspecten van vermoeidheid bij kanker en de rol van erfelijkheid bij het ontstaan van kanker. Daarnaast zijn er ook lezingen over de behandeling van prostaatkanker met de Brachy-techniek en diverse methoden van borstreconstructie bij vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Na elke lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomsten vinden op verschillende tijdstippen plaats. Aanmelden hoeft niet, maar vol = vol.

overhandiging nazorgwijzer
Twee fietsers -raad van bestuurlid Bart Bemelmans en de voorzitter van het IKA, mevrouw mr. Willeke de Clerq- starten de dag met een korte sprint op de hometrainer. Vervolgens ontvangt Thomas Zijlma de eerste nazorgwijzer voor Alkmaar en omgeving. De nazorgwijzer bevat alle adressen van nazorgorganisaties in de regio die kankerpatiënten hulp verlenen. Het is een handig naslagwerk voor huisartsen en andere zorgverleners. Voor patiënten is er een informatiewaaier. De nazorgwijzer is door de afdeling oncologie van het MCA ontwikkeld in samenwerking met het IKA (Integraal Kankercentrum Amsterdam).

informatie
Meer informatie op www.mca.nl of telefoonnummer (072) 548 3500.