Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Boekpresentatie uitgeverij Douane: Bob den Uyl en Dmitri Danilov

Op zaterdag 15 november 2008 worden rond 14.30 uur tijdens de Tweede Rotterdamse Uitgeversbeurs (Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, toegang gratis) gepresenteerd:

Dmitri Danilov: Zwarte en groene

en

Bob den Uyl: Gauw tevreden zijn is een gave

Dmitri Danilov: Zwarte en groene
Uitgeverij Douane, Nieuwe Russen NR.003. Vertaald door Arie van der Ent

Na Gorbatsjov (glasnost, perestrojka) kwam Jeltsin. Hij introduceerde de economische shocktherapie. Menigeen bekwam deze slecht. Zo ook de verteller/hoofdpersoon van de novelle Zwarte en groene een nachtredacteur die de laan uit vliegt en vervolgens overdag zijn brood probeert te verdienen met de verkoop van thee, zwarte, groene, rode en gele, in de provincie Moskou. Een even persoonlijke als algemene, even laconieke als ontluisterende doorlichting van de wildwestjaren in het oosten. Een stilistisch meesterstuk waarin de ik nooit het woordje ik in de pen neemt.

Met de serie Nieuwe Russen werkt Douane aan een Russische bibliotheek van de XXI-ste eeuw . Per jaar verschijnen twee nieuwe titels. De auteur zal bij de presentatie aanwezig zijn en zijn novelle signeren.

EXTRA: Auteur aanwezig, van 13-23 november in Rotterdam. EXTRA: MOSCOW-ROTTERDAM TEA PARTY, Boekhandel Selexyz Donner (theater in de kelder, Lijnbaan 150, Rotterdam), zondag 16 november 14.00 uur.

Prijs ¬ 13,50 | ISBN 978-90-72247-14-8 | 112 pagina s

Bob den Uyl: Gauw tevreden zijn is een gave
Gedichten, geselecteerd, bezorgd en ingeleid door biograaf Nico Keuning

Aanvulling op en samenvatting van het oeuvre van de Rotterdamse grootmeester van de sardonische lach. Bob den Uyl (1930-1992) schreef niet alleen verhalen. Tussen de bedrijven door had hij de behoefte in het kort een gevoel, gedachte of ervaring te verwoorden: in poëzie, gedichten als een anekdotisch commentaar op zijn leven. Zo schrijft hij in de loop der jaren, in de marge van zijn schrijverschap, tientallen gedichten. In de gedichten uit de laatste tien jaar van zijn leven wordt de ironie steeds verder naar de achtergrond gedrongen, om plaats te maken voor weemoed.

Tijdens de Uitgeversbeurs vindt een vraaggesprek plaats met Hans Verweij, kunstenaar en vriend van Bob den Uyl.

Prijs ¬ 12,50 | ISBN 978-90-72247-15-9 | 56 pagina s

uitgeverij Douane
Museumpark 3b
3015 CB Rotterdam

E info@uitgeverijdouane.nl
I www.uitgeverijdouane.nl