Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Pakjesboot 12 meert aan in Barendrecht
Intocht Sinterklaas in Barendrecht-Carnisselande en Barendrecht-Centrum

BARENDRECHT (maandag 10 november 2007) ­ Op zaterdag 15 november meert Pakjesboot nummer 12 aan in Barendrecht. Naar verwachting komen Sinterklaas en zijn Pieten rond 14.00 uur per boot aan bij het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande. Hier heet burgemeester Van Belzen hen van harte welkom. Na een wandeling door Carnisse Veste vertrekt de Sint op spektakulaire wijze tegen 15.00 uur naar Barendrecht-Centrum. Vanaf 14.30 uur vindt op het Binnenhof voor het gemeentehuis een gezel- lig feest plaats. Burgemeester Van Belzen ontvangt Sinterklaas vervolgens omstreeks 15.15 uur op het bordes van het gemeentehuis.

Voor de kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van Sinterklaas vindt er op zaterdag 22 november een re- ceptie plaats in Theater Het Kruispunt. Vanaf 13.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen langskomen om een teke- ning af te geven en Sinterklaas en natuurlijk de zwarte Pieten een handje te geven. Voor de receptie van 22 november worden er in de week voor de receptie (vanaf 17 november) toegangskaarten uitgedeeld in de groepen 1 t/m 4 van de Barendrechste basisscholen. En op zaterdag 29 november maakt de Sint vanaf 12.00 uur nog een wandeling over de Middenbaan.

Meer informatie
De intocht van Sinterklaas in Barendrecht is georganiseerd door de winkeliersvereniging van Carnisse Veste in samenwerking met de Vereniging van Centrumwinkeliers Barendrecht. Kijk voor meer informatie op: www.cwbarendrecht.nl.


Noot voor redacties