Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
11 november 2008

VOORVERKOOP EUROSONIC NOORDERSLAG START 15 NOVEMBER

Aanstaande zaterdag, 15 november, begint de voorverkoop voor EuroSonic Noorderslag, dat van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 januari 2009 in Groningen zal plaatsvinden. Dit driedaagse festival biedt ruim baan aan muziektalent; gevestigde namen, maar vooral veel nieuwe acts uit Europa die in Nederland nog relatief onbekend zijn.

Op EuroSonic, 15 en 16 januari, presenteert de Europese muziekindustrie twee dagen lang haar nieuwe talent op verschillende plekken in de Groningse binnenstad. Uit heel Europa komen bands naar Groningen, o.a. Nina Kinert, A Brand, Jackson & His Computer Band, Lonely Drifter Karen en Novastar.

Traditiegetrouw vindt op de zaterdag Noorderslag plaats, waar de Nederlandse sterren van het afgelopen jaar en de nationale muzikale beloftes van het komende jaar optreden. Aankomende editie zijn dat onder meer zanger Alain Clark, de Jeugd van Tegenwoordig, de rockband zZz en nieuw talent Sabrina Starke. Naast pop en rock is ook de dance-scene vertegenwoordigd met o.a. The Walk & Rogerseventytwo.

Kaarten voor EuroSonic Noorderslag gaan vanaf zaterdag a.s. in de verkoop. Er zijn passepartouts verkrijgbaar, die toegang bieden tot alle drie dagen van het festival; het is ook mogelijk om alleen kaarten te kopen voor EuroSonic (2 dagen) of Noorderslag (1 dag).

Prijzen:
EuroSonic & Noorderslag passepartout: ¤ 70,- EuroSonic Festival (do/vr) ¤ 40,- Noorderslag Festival (za) ¤ 40,-

Op de site www.noorderslag.nl is meer informatie te vinden over het programma van EuroSonic Noorderslag.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht