Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
November 2008

Herman den Blijker en Riek Bakker ontvangen eerste limited edition sigarenkist Sigarenfabriek De Olifant & Tabaksspeciaalzaak van Dalen introduceren exclusieve Corona Robusto sigaar

Ter gelegenheid van het tachtigjarig jubileum van de Rotterdamse Tabaksspeciaalzaak Van Dalen ontwikkelde Sigarenfabriek De Olifant, samen met de tabaksspeciaalzaak, een unieke sigaar. De Corona Robusto is een exclusieve sigaar welke in een gelimiteerde oplage van 800 kisten is geproduceerd. Op zaterdag 15 november ontvangen topkok Herman den Blijker en stedenbouwkundige Riek Bakker de eerste twee sigarenkisten uit handen van de gebroeders van Dalen.

Sigarenfabriek De Olifant te Kampen ontwikkelde de Corona Robusto sigaar met veel zorg en aandacht. Het kortgesneden binnengoed van de sigaar is opgebouwd uit tabakken uit Java, Sumatra, Havanna en extra veel Braziel. Het omblad komt van de Majang Sari plantage in Oost-Java. Het dekblad is gemaakt van het zoetkrachtige mata Fina Boerenbraziel uit het oogstjaar 2005. De Corona Robusto is geproduceerd in een oplage van 800 genummerde kisten. Een limited edition kist met daarin 5 Corona Robusto sigaren kost E19,95. Op zaterdag 15 november 2008 wordt de Corona Robusto sigaar officieel geïntroduceerd. Om 14.00 uur worden onder het genot van een mooi glas Champagne of een kopje koffie van De Eenhoorn de kisten aangeboden aan Herman den Blijker en Riek Bakker.

Sigaren van uitmuntende kwaliteit
Sigarenfabriek De Olifant produceert al sinds 1832 hoogwaardige kwaliteitssigaren in een monumentaal pand in Kampen. De Olifant stelt haar sigaren op klassieke wijze samen. Sigaren van De Olifant worden selectief gedistribueerd onder tabaksspeciaalzaken in Nederland, België en Duitsland. De Olifant verzorgt rondleidingen en proeverijen in de historische fabriek te Kampen.

Voorliefde voor ambachtelijke producten
Tabaksspeciaalzaak van Dalen is een familiebedrijf. De gebroeders van Dalen leiden (samen met hun echtgenotes) de nu 80 jaar oude speciaalzaak, die hun ouders begonnen op de Gedempte Botersloot in 1928. Familie van Dalen heeft een voorliefde voor ambachtelijke producten welke tot een verregaande specialisatie in sigaren heeft geleid. Zo introduceerde van Dalen in 1982 de Davidoff sigaren, welke in een speciale klimaatkamer werden bewaard, in Rotterdam. En heeft de tabaksspeciaalzaak al jaren een nauwe samenwerking met Sigarenfabriek De Olifant.

Overige informatie

Locatie: Tabaksspeciaalzaak Van Dalen, Meent 17, Rotterdam Datum: zaterdag 15 november 2008
Tijd: 14.00 uur
Internet: www.olifant.nl

Uitnodiging (