Vogelaar niet populistisch genoeg

vrijdag 14 november 2008

Bij de beslissing om het vertrouwen in (ex)minister Vogelaar op te zeggen door de PvdA is het duidelijk geworden dat Wilders de politiek in de greep houdt. Het is frustrerend dat anno 2008 nog altijd geen duidelijke visie bestaat op integratie. De oproep van Wouter Bos om meer te poliseren in het verleden is een uiting van het gebrek op een visie. Het falen van Vogelaar in de ogen van de PvdA kan samengevat worden in het falen om populistisch genoeg op te treden.


*

Vogelaar is naar de mening van de Arabisch-Europese Liga niet geslaagd in haar opzet, maar de verantwoordelijk daarvan ligt primair bij het kabinet als geheel. Het kabinet heeft een moedige stap genomen door integratie van justitie los te koppelen, maar integratie heeft ondanks de maatschappelijke belangstelling geen prioriteit in het beleid.

Met het vertrouwen opzeggen in haar minister pretendeert de PvdA dat Vogelaar niet geslaagd is in het vorm geven van de visie van de PvdA. Het opzeggen van het vertrouwen is feitelijk niks anders dan een illustratie op het ontbreken van een uitgekristaliseerd beleidsvisie met betrekking van etnische minderheden in Nederland.

AEL Nederland


2007 Arab European League - Standing for the Rights of the Arab and Moslem communities in Europe