Gemeente Helmond


Kinderopvang in Brandevoort

De gemeente nodigt kinderopvangorganisaties uit om aan de selectie mee te doen voor de uitvoering van de kinderopvang in de wijk Brandevoort.

De Gemeente Helmond gaat voor de uitvoering van de kinderopvang in nog drie te ontwikkelen brede scholen in de wijk Brandevoort samen met de schoolbesturen kinderopvangorganisaties selecteren.

De brede scholen zullen opgeleverd worden in resp. 2011, 2013 en na 2015 en krijgen elk plaats voor ongeveer globaal 100 tot 120 kindplaatsen kinderopvang. Hiervan zijn 30 plaatsen voor het peuterspeelzaalwerk en de onderbouw van de BSO. De overige 90 plaatsen worden nader ingevuld voor hele dagopvang en buitenschoolse opvang. Naast de drie brede scholen wordt in 2009 een semipermanente school gebouwd. Deze semipermanente school en kinderdagverblijf heeft een overloopfunctie. Dit betekent dat de school wordt gebruikt door de gebruikers van de eerstvolgende school en kinderdagverblijf die zal worden opgeleverd.
Van de kinderopvangorganisatie wordt verwacht dat zij programmatisch, organisatorisch en ruimtelijk gaan participeren in de brede school. Vanzelfsprekend dienen de partijen aantoonbare ervaring te hebben met dagopvang, peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de context waarin deze kinderopvang moet gaan plaats vinden en over de procedure en selectiecriteria, dan kunt u het selectiedocument: Kinderopvang in Brandevoort opvragen. Dit kan tot 21 november 2008:
per e-mail bij mevr. M. Derks: m.derks@helmond.nl schriftelijk bij dhr. J.W. Verspaget,
programmamanager afdeling Beleidscoördinatie,
Postbus 950,
5700 AZ Helmond