Gemeente Harenkarspel


Expositie bloemsierkunst in gemeentehuis

Tot 4 december exposeert de Florale Kunstgroep 99 in het gemeentehuis van Harenkarspel. Het is een expositie van bloemsierkunst in kerst en wintersfeer. De exposanten zijn: Petra Barsingerhorn, Joke Bruin, Lia van Niel, Julia Ridder, Margreet Rinsma, Yvonne Stuurman en Agaath van der Welle. Het resultaat van hun werk zit vol nieuwe trends en ideeën. De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren van het gemeentehuis en s middags (na even aanbellen). expo

De Florale Kunstgroep 99 exposeerde voor het eerst in 1999, zoals uit de naam ook blijkt. Een groep enthousiaste bloemschikkers en hun docenten wilden laten zien wat de resultaten waren van hun werkzaamheden. Nu, negen jaar later, is het niveau van de groep zover gestegen dat deze niet onder doet voor professionele bloemschikkers. De deelnemers gaan steeds nieuwe uitdagingen aan met als resultaat dat de werkstukken in deze jaren zeker op een hoger plan zijn komen te liggen. De stukken welke op deze tentoonstelling worden aangetroffen tonen dat aan.
Verschillende exposanten doen regelmatig mee met de Nederlandse kampioenschappen bloemschikken, georganiseerd door de KMTP. Zo is driemaal het Nederlands Kampioenschap gewonnen en twee maal een kampioen in de A klasse.
expo1
Voor de tentoonstelling in het gemeentehuis is regelmatig overleg geweest tussen de deelnemers over de vormgeving, gebruik van materialen, kleur en samenstelling. De exposanten zijn: Petra Barsingerhorn, Joke Bruin, Lia van Niel, Julia Ridder, Margreet Rinsma, Yvonne Stuurman en Agaath van der Welle. Het resultaat van hun werk zit vol nieuwe trends en ideeën. De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeente-huis en s middags (na even aanbellen). Het gemeentehuis is voor het publiek geopend op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.

Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600