Royal Friesland Foods


15 november 2008

Friesland Foods Cheese succesvol bij kaaskeurconcours

Friesland Foods Cheese heeft de beste kaaskenner van Nederland binnen haar geledingen. Henk de Bruijn (60), als zuiveltechnoloog werkzaam in Wolvega, heeft bij het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) de in de kaaswereld fel begeerde Gouden Kaasboor gewonnen. De Bruijn was, met 241 punten, de beste van de 425 deelnemers aan het NNKC. Naast de Gouden Kaasboor sleept Friesland Foods Cheese dit jaar de Verguld Zilveren Medaille, de Zilveren Medaille en drie Bronzen Medailles in de wacht.

Henk de Bruijn, woonachtig in Leerdam, kreeg de ketting met de Gouden Kaasboor op vrijdag 14 november 2008 in de Goudse Stadsschouwburg tijdens een feestelijke prijsuitreiking door het comedyduo Scott en Muriel om zijn schouders gehangen. Jacob Heida (58), manager technological support bij Friesland Foods Cheese in Wolvega, wint met 240 punten de verguld zilveren medaille. De zilveren medaille is voor André van der Schaaf (40), product development manager bij Friesland Foods Cheese Wolvega, met 235 punten. Bronzen plakken zijn er voor Rients Feenstra (51, product development manager) en Sytze Hoogstins (51, product development manager), beiden werkzaam bij Friesland Foods Cheese Wolvega, en Chris Huisman (35), groepschef bij Bouter Kaas Hardinxveld-Giessendam. De twee verguld zilveren, twee zilveren en tien bronzen medailles zijn tijdens de prijsuitreiking in Gouda door NNKC-voorzitter Klaas de Jong uitgereikt aan de winnaars.

In 2006 en 2007 werd de Gouden Kaasboor ook al gewonnen door medewerkers van Friesland Foods Cheese. Eelco Meindertsma van Friesland Foods Cheese Gerkesklooster was in 2006 de gelukkige, Peter Piersma van Friesland Foods Cheese Wolvega scoorde vorig jaar het hoogste aantal punten (231).

49ste editie NNKC
Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours werd dit jaar voor de 49ste keer gehouden en is al deze jaren één van de grootste vakwedstrijden in Nederland waaruit moet blijken wie de beste kaaskenner van Nederland is. De deelnemers moeten van tien kaasboorsels de soort, de leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit omschrijven. Dit jaar vonden de keuringen plaats in Hotel Mercure in Bunnik.

Voor de redactie:
Foto's zijn vanaf maandag a.s. te downloaden van de website www.nnkc.nl.

Friesland Foods Cheese is de werkmaatschappij voor de productie en vermarkting van kaas van Royal Friesland Foods, één van 's werelds grootste zuivelconcerns. Jaarlijks verkopen en produceren wij vele miljoenen kilogrammen kaas in een ruim assortiment dat varieert van de traditionele Nederlandse kaassoorten Goudse, Edammer en Maasdammer tot een breed scala aan merkkazen en kaasspecialiteiten, zoals Frico, Royal Hollandia, Kroon, Kernhem, Slankie, Mimolette, kruidenkazen en geitenkaas.