Politie IJsselland

|     |Nunspeet - met drank op tegen een boom                    |
Een 22-jarige jongeman uit Nunspeet is vrijdagavond 14 november op het Groenelaantje in zijn woonplaats met een auto tegen een boom gebotst. De auto raakte total loss; de jongeman bleek te hebben gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren bij de politie.

De aanrijding werd omstreeks 22.50 uur gemeld en gealarmeerde agenten troffen alleen de zwaar beschadigde auto aan. Kort daarop werd de identiteit van de bestuurder bekend en deze bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau gaf de ademanalyse 1.7 promille aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto is total loss afgesleept.

|     |Putten - jongeman door bierglas gewond                    |
Een 19-jarige jongeman uit Putten is vrijdagavond 14 november voor een horecagelegenheid in Putten met een bierglas in zijn gezicht geslagen. De identiteit van de verdachte is bekend, maar hij kon nog niet worden aangehouden.

De melding dat een jongeman in zijn gezicht gestoken was met een bierglas kwam omstreeks 23.15 uur bij de centrale meldkamer binnen. Politie en ambulance gingen ter plaatse en de jongeman is met behoorlijk letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte was er vandoor gegaan, maar zijn identiteit werd bekend. In overleg met de officier van justitie werd getracht hem later die nacht thuis aan te houden, maar hier was hij niet. De politie zet het onderzoek voort.

|     |Ermelo/ Putten - aangehouden voor huiselijk geweld        |
De politie heeft vrijdagavond 14 november in Ermelo en in Putten een man aangehouden. Zij worden ervan verdacht hun partner te hebben geslagen. In het kader 'aanpak huiselijk geweld' worden beiden in verzekering gesteld.

De politie kreeg aan het begin van de avond een melding over mishandeling en stelde een onderzoek in. In Ermelo zou een vrouw al langere tijd door haar man mishandeld worden en wilde nu hulp. De man (45) werd aangehouden. Korte tijd later kreeg de politie een melding uit Putten. Hier bleek een vrouw door haar partner mishandeld te zijn en zij had zichtbaar letsel. De man (38) kon even later worden aangehouden. Beiden worden in verzekering gesteld en moeten zich in het kader van de 'aanpak huiselijk geweld' na het politieonderzoek binnen een week melden bij de Reclassering. Over de beide vrouwen en de locatie worden geen mededelingen gedaan in het belang van de privacy van betrokkenen.

|     |Hattem - controle schoolgaande jeugd                      |
De politie heeft vrijdagochtend 14 november bij de Oude IJsselbrug in Hattem het verkeersgedrag van de schoolgaande jeugd gecontroleerd. Meerdere jongeren werden bekeurd.

De politie lette bij de controle vooral op het negeren van de verkeerslichten en of de jongeren fietsverlichting voerden. Voor het eerste feit werden veertien jongeren bekeurd, voor het tweede kregen elf fietsers een bekeuring omdat zij geen verlichting voerden. De politie zal de controle vaker uitvoeren.

|     |Nunspeet - aanrijding bij bushalte                        |
Bij een aanrijding op de Oenenburgweg in Nunpseet liep een 26-jarige vrouw uit Hulshorst vrijdagmiddag 14 november nekklachten op. Zij werd aangereden door een autobus.

De aanrijding gebeurde omstreeks 15.20 uur. Een chauffeur van een taxibusje was gestopt om enkele kinderen bij de bushalte te laten oversteken. De vrouw stopte met haar auto achter het busje, maar een chauffeur van een autobus die achter haar reed, had dit te laat in de gaten. Volgens deze 40-jarige Zwollenaar werd er vrij plotseling gestopt. Bij de aanrijding die volgde liep de vrouw nekklachten op. Haar auto moest worden afgesleept.

Einde berichten


---


---


---

---- --