Politie Gelderland-Zuid

Weg uren afgesloten vanwege gladheid

Lent, 15-11-2008 o Vrijdagmiddag om 16.40 uur kreeg de politie een melding dat een 54-jarige bestuurster uit Gendt met haar auto van de Bemmelsedijk in Lent was afgereden. Ter plekke bleek het zó glad te zijn, dat meteen de hele weg werd afgesloten.

De vrouw reed in de richting van de Steltsestraat en raakte in verband met het gladde wegdek van de dijk. Daarbij raakte ze een betonnen paal en een verkeersbord. De 54-jarige kwam met de schrik vrij.

Na onderzoek constateerden agenten dat de hele rijbaanbreedte van de Bemmelsedijk erg glad was. Er lag over kilometers lengte een olieachtige substantie op de weg. Later bleek de op- en afrit van de Waalbrug ook glad te zijn. Uiteindelijk werden de Bemmelsedijk, vanaf de Waalbrug tot aan de Steltsestraat, de toegangswegen naar die dijk en de op-en afrit van de Waalbrug gedurende meerdere uren afgezet. Tot verkeersproblemen heeft dit in de avondspits niet geleid. De wegbeheerder werd in kennis gesteld. Met behulp van een spuitwagen is het wegdek gereinigd. Nog onduidelijk is hoe de olie op de weg terecht is gekomen.
(08)

Laatst gewijzigd 15-11-2008 11:06 | © Regio Gelderland-Zuid |