VVD


15-11-2008

Henk Kamp onderscheiden met Mr. D.U. Sticker Plaquette

VVD-Tweede Kamerlid Henk Kamp is zaterdag 15 november tijdens de 125e Algemene Vergadering onderscheiden met de Mr. D.U. Sticker Plaquette.

Hij ontving de plaquette uit handen van partijvoorzitter Ivo Opstelten als bijzondere blijk van waardering van zijn partijgenoten voor zijn jarenlange inzet voor de partij.

Ivo Opstelten sprak zijn trots uit en noemde Henk Kamp een loyaal mens, die in moeilijke tijden, in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de eenheid in de partij. "Bij Henk heeft eigenbelang of ijdelheid nooit in de weg van partijbelang gezeten. Hij heeft de bijzondere gave om in álles uit te blinken. Niet alleen is hij een groot politicus, hij is ook een fijn mens, áltijd integer, vriendelijk en betrouwbaar."

Henk Kamp werd in 1994 Tweede Kamerlid voor de VVD en was van 2002 tot en met 2007 minister. Eerst van VROM, later van Defensie. Met ingang van januari wordt hij commissaris voor de Antilliaanse eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Zijn voornaamste taak is de omvorming van deze drie eilanden tot bijzondere gemeenten binnen het Nederlandse staatsbestel.