Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 15-11-2008

Winkeldiefstal
EMMEN Vrijdagmorgen betrapte een medewerker van een supermarkt aan de Weerdingerstraat een winkeldief. Een 61-jarige Emmenaar stopte een haarkam ter waarde van 1.49 euro in zijn jaszak en liep zonder af te rekenen de winkel uit. Na overleg met justitie leverde dit hem een boete van 150 euro op. (08-191981)

Inbraken
BORGER In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een inbraak plaats bij het waterschap Hunze en Aas aan de Eeserstraat. Na onderzoek bleek dat het slot van een deur van een schuur was doorgeknipt waarna de dader binnen kon komen. In de schuur werden eveneens de sloten van twee kisten doorgeknipt. Uit een van de kisten werd een jerrycan met 2 liter olie en een oud regenpak weggenomen. (08-192066)

ASSEN Werd er vrijdag ingebroken in een woning aan de Groningerstraat. Tijdens afwezigheid van de 28-jarige eigenaar werden de tuindeuren geforceerd waarna de televisie werd gestolen. (08-192152)

EMMEN Aan de Bargermeerweg deed een 63-jarige bewoner eveneens aangifte van inbraak in zijn woning. Een raam werd opengebroken waarna een laptop, sieraden en geld als buit werd meegenomen door de dader(s). (08-192176)

Eigenaresse drogist herkent winkeldief
COEVORDEN De eigenaresse van een drogist aan de Friesestraat herkende vrijdagmiddag een in haar zaak lopende winkeldief. Deze stond afgebeeld op bewakingsbeelden van de zaak tijdens een op 11 november gepleegde winkeldiefstal. Daarop is te zien dat de man 4 parfumflesjes ter waarde van 216,41 euro uit een schap haalt en op een andere plaats in de winkel neerzet. Daarna stopt hij dit in zijn tas en verlaat de zaak zonder te betalen. Hij bleek nu in het bezit te zijn van een zogenaamde geprepareerde tas. Ook nu bleek dat de man dezelfde voorbereidingshandelingen al had getroffen doch de vier flesjes nog niet in zijn tas had gestopt. Na overleg met justitie werd de man voor zijn eerder gepleegde diefstal aangehouden. De volgens de APV van de gemeente Coevorden verboden geprepareerde tas werd inbeslaggenomen. (08-192096)

Verkeersongeval met letsel

ASSEN Vrijdagmiddag raakte een 82-jarige Assenaar gewond bij een eenzijdig ongeval. De onfortuinlijke scootmobielbestuurder raakte tijdens het oversteken van de Rolderhoofdweg, ter hoogte van de rotonde, een stoeprandje. Hierdoor kantelde het voertuig en belandde de man op het wegdek. Met een hoofdwond werd hij overgebracht naar het WZA. (08-192123)

Politie bekeurt alcomobilist

EMMEN Vrijdagavond liep een 22-jarige Duitse autobestuurder uit Geeste(Duitsland) tegen de lamp. Zijn slingerend rijgedrag op de Boslaan viel de politie op waarna de man gecontroleerd werd. Hij bleek alcohol, 445 ug/l, gedronken te hebben. Deze beginnende bestuurder kreeg na overleg met het OM een geldboete van 400 euro. De boete werd direct betaald. (08-192178)

COEVORDEN De politie bekeurde zaterdagmorgen een 49-jarige Coevordenaar. Hij werd op de Bellweg aangehouden. Na een alcoholtest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij blies 590 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-192235)

Bestuurder zonder rijbewijs en verzekering op de bon

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 22-jarige Poolse automobilist. Rijdende over de Weerdingerstraat bleek dat hij geen rijbewijs had en dat de auto niet verzekerd was. Na overleg met het OM kreeg de man en boete van 150 euro voor het rijden zonder rijbewijs en 250 euro voor het onverzekerd rijden. Het totale bedrag van 400 euro werd direct betaald. De auto moet door de bestuurder eerst verzekerd worden alvorens verder te rijden. (08-192222)

Dagomzet melkboer gestolen
ERICA De gehele dagopbrengst van een melkboer uit Erica is vrijdagmiddag uit zijn rijdende winkel gestolen. Dat moet gebeurd zijn tussen vijf uur en halfzes bij zijn woning aan de Vaart noordzijde. De melkboer was kort daarvoor aan het laden en lossen waarna hij de woning is binnen gegaan. Toen hij terugkwam bleek dat al het geld uit de niet afgesloten rijdendewinkel uit de kassa was verdwenen. De zwaar aangeslagen melkboer deed aangifte van diefstal. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. (08-192136)

Politie controleert op alcohol en verlichting
ASSEN Op meerdere plekken in Assen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 400 bestuurders gecontroleerd en bleek alles in orde te zijn! (08-192206)

HOOGEVEEN Vrijdagavond werd op de Wolfsbosstraat en de Mr. Cramerweg op fietsverlichting gecontroleerd. 10 fietsers hadden hun verlichting niet voor elkaar en werden bekeurd. (08-1921700

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280