Ingezonden persbericht


INSIDE THE MIND OF A TERRORIST

Interview met daders bomaanslag Bali

In de documentaire 'Inside The Mind of a Terrorist' spreekt CNN's Dan Rivers met de daders van de bomaanslag in een uitgaansgebied op Bali, en met de slachtoffers van deze gruwelijke aanslag, die plaatsvond in oktober 2002.

Dan Rivers interviewt de daders, die volstrekt geen berouw tonen, een van de overlevenden en de politie, waardoor de kijkers een beeld krijgen van de innerlijke drijfveren van de daders. Ondanks de bewering van de politie, zeggen de daders geen lid te zijn van de militante islamitische organisatie, Jemaah Islamiyah, maar van Al-Qaeda. Een van de daders claimt zelfs zij aan zij te hebben gevochten met Bin Laden. Terrorisme expert Dr. Sydney Jones vertelt in een gesprek met Rivers dat de Jemaah Islamiyah versplinterd is, maar nog steeds een gevaar vormt.

Het programma biedt inzicht in wat overheden doen om het terrorisme te bestrijden en stelt de vraag of deze maatregelen voldoende succesvol zijn. De documentaire besluit met de stelling van de daders dat hun executie zal worden gewroken met nog meer aanslagen. (De executie heeft inmiddels plaatsgevonden).

'Inside the Mind of a Terrorist' duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 15 november om 14.00 uur en om 18.00 uur

Zondag 16 november om 7.00 uur


---

Noot voor de redactie (