Ingezonden persbericht


Persbericht 24 september 2008

Confessions of a tender mind: Solotentoonstelling Marian Siereveld

een uitgesproken vrouwelijke bijdrage aan lyrisch realisme

Marian Siereveld is een kunstenaar pur sang voor wie vrouwen een belangrijke rol spelen. Haar werk laat zich omschrijven als buitengewoon expressieve vrouwbeelden die heftige emoties weten los te maken. Van 15 november tot 16 december a.s. houdt Siereveld haar solotentoonstelling in Galerie Rademakers in Amsterdam. "Een Siereveld zoekt jou, vindt jou en brengt je hevig in vervoering," aldus galeriehoudster Pien Rademakers.

Vrouwen als voortdurende inspiratiebron
Tijdens haar werk als docent ontdekt Siereveld haar aanleg en grote passie voor het schilderen. Haar talent ziet ze bevestigd tijdens en na de afronding van de kunstacademie. Dit betekent een grote ommezwaai in het toch al turbulente leven van de Zeeuwse. Vrouwen, die van jongs af aan een belangrijke rol spelen, vormen de inspiratiebron van haar werk. In haar schilderijen legt Siereveld een werkelijkheid bloot die in het leven van alledag wordt bedekt, maar die wel de kaders schept waarbinnen wij ons bewegen. Het resultaat: zeer expressieve portretten waarin zowel de kracht als de stilte van de geportretteerde is verbeeld. "Ik wil het onherkenbare kenbaar maken, de binnenkant zichtbaar maken aan de buitenkant," licht Siereveld toe.

Kracht en stilte, in minimaal acht lagen
Om het licht vanuit het donker te veroveren en om de kleuren en vormen te verrijken, bouwt Siereveld elk schilderij op uit minimaal acht lagen. Acryl, maar ook zuivere pigmenten, vetten, vloeistof en bladgoud komen er aan te pas. De schetsen van haar werk ontstaan in haar hoofd. Siereveld: "Schilderen gebeurt vanuit mijn ziel, dat is voor mij de basis. Daar begint het."

Confessions of a dangerous mind Vrouw 4 Vrouw 6

Over Marian Siereveld
Marian Siereveld (1957) groeide op in Zeeland. In 2005 rondde zij succesvol de Willem de Kooning Kunstacademie in Rotterdam af waarna al snel erkenning volgde uit andere delen van het kunstveld. Sinds 2007 exposeert zij bij Galerie Rademakers in Amsterdam, waar zij dit najaar ook haar solotentoonstelling heeft. www.mariansiereveld.nl

Tentoonstelling Confessions of a tender mind
Van zaterdag 15 november tot dinsdag 16 december 2008 bij Galerie Rademakers (Prinsengracht 570- 572 te Amsterdam). De officiële opening vindt plaats op zaterdag 15 november 2008 om 14.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur) en wordt verzorgd door Hedy d'Ancona. Gedurende de expositieperiode is de tentoonstelling vrij toegankelijk, vooraf aanmelden voor de officiële opening op 17 november is verplicht. www.galerierademakers.nl



Ingezonden persbericht