Stichting Natuur en Milieu

Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties starten een nachtfoto-wedstrijd in het kader van de Nacht van de Nacht op 25 oktober a.s. Stuur je mooiste nachtfoto in op www.nachtvandenacht.nl en maak kans op een telescoop of kaarten voor het MuZIEum. Stem ook mee om de winnaars van de wedstrijd te bepalen.

De donkere nacht
De bedoeling is om met een digitale camera de schoonheid van de donkere nacht vast te leggen. Zo geniet jezelf van de schoonheid van de Nacht maar laat je ook anderen meegenieten. Tot 15 november kan gestemd worden op de ingestuurde fotos.

De jury
Op 15 november kiest een vakkundige jury de winnaars uit de tien fotos met de meeste stemmen.
Er zijn twee categorieën:

1. De donkere nacht. Bijvoorbeeld de maan, een fonkelende sterrenhemel, een
schemerlandschap of nachtdieren op pad.

2. Beleef de donkere nacht. Mensen die de donkere nacht beleven of actief zijn tijdens
de nacht. Natuurlijk zijn fotos van de activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht van
harte welkom!

In beide categorieën zijn drie prijzen te winnen: de hoofdprijs is een Konuspace-5 telescoop, de perfecte telescoop om sterren en planeten mee te bekijken. Daarnaast zijn er 2 x 2 toegangskaarten voor het MuZIEum te winnen.

Nacht van de Nacht 2008
De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu vragen met de fotowedstrijd en met de Nacht van de Nacht op 25 oktober aandacht voor de schoonheid en het nut van de donkere nacht. Zij willen dat gemeenten en bedrijven permanent beleid gaan voeren om lichtvervuiling tegen te gaan. Het doven of dimmen van lampen levert niet alleen een flinke energiebesparing op; het is ook beter voor mens en dier. Elk jaar wordt Nederland lichter, terwijl veel mensen juist willen genieten van de donkerte van de nacht en van de prachtige sterrenhemel.
Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland duistere publieksactiviteiten georganiseerd. Bedrijven en overheden worden gevraagd de lichten te doven.

Kijk voor meer informatie over de Nacht van de Nacht en de nachtfotowedstrijd op www.nachtvandenacht.nl

Publicatiedatum: 26-09-2008