Ingezonden persbericht



- UITNODIGING -

Albumpresentatie Leoni Jansen 'Second Wind'

15 november in Lloyd Hotel Amsterdam

Second Wind heet het nieuwe album van Leoni Jansen, dat op zaterdag 15 november uit handen van Jan Douwe Kroeske zal worden gepresenteerd in het Lloyd Hotel te Amsterdam. De afgelopen maanden werkte Leoni Jansen intensief aan het bijzondere album, dat maar liefst twee cd's bevat. Second Wind bevat het muzikale verhaal van 'Old Friends', waarop Leoni Jansen stukken van helden als Leonard Cohen, Joni Mitchell en Bob Dylan naar eigen hand vertolkt, en 'New Friends'; een cd met elf nieuwe nummers, waarvan twee geschreven door Leoni zelf. Daarnaast kenmerkt het dubbelalbum Second Wind zich ook door de bijzondere samenwerking met een aantal indrukwekkende artiesten. Zo zingt Leoni Jansen onder meer duetten met zangeres Janne Schra en Zuid-Afrikaanse ster Chris Chameleon.

Uitnodiging voor albumpresentatie
Deze mailing ontvang je niet zomaar; via deze weg willen wij JOU namelijk uitnodigen de albumpresentatie op zaterdag 15 november bij te wonen. Zoals vermeld vindt de presentatie plaats in het Amsterdamse Lloyd Hotel. Aanvang van de presentatie is 12.00 (einde 13.30). Gastheer van het moment is Jan Douwe Kroeske en naast een optreden van Leoni Jansen zelf worden ook een aantal bijzondere gasten verwacht (genoemd worden Chris Chameleon en Izaline Calister). Leoni Jansen is die middag ook beschikbaar voor interviews.

Indien je aanwezig wilt zijn tijdens de albumpresentatie van Leoni Jansen (én gebruik wilt maken van de interviewmogelijkheid) op 15 november kun je je onder vermelding van je naam (en het aantal personen waarmee je komt) aanmelden via evelyne@het-monumentale.nl. Je naam wordt dan op de gastenlijst gezet.

Meer info over het Lloyd Hotel, Amsterdam: www.lloydhotel.com

Over Leoni Jansen, het nieuwe album en Santiago de Compostella De afgelopen jaren profileerde Leoni Jansen zich onder meer als artistiek leider van een groot aantal (inter)nationale theaterprogramma's en zo ook als 'vrouw van de wereld'. Met een passie voor Afrika werkte Leoni Jansen in het verleden samen met vooraanstaande Afrikaanse artiesten, waaronder Busi Mhlongo en Toumani Diabate, en verzorgde ze tevens een optreden tijdens een live tv-programma in Afrika. Dit als enige westerse zangeres voor maar liefst 13 miljoen mensen (waaronder de president van Zuid Afrika).

In november verschijnt het nieuwe album van Leoni Jansen, genaamd Second Wind. Rode draad van Second Wind is het warme en pure stemgeluid van Leoni Jansen, dat qua timbre doet denken aan zangeressen als Natalie Merchant en Mary Black. Haar nummers zijn folky (Keltisch), met uitstapjes naar de jazz, wereldmuziek en americana. Aan het dubbelalbum hebben een aantal opvallende gasten meegewerkt. Met zangeres Janne Schra werd het nummer Angel From Montgommery (origineel van Bonnie Raitt) opgenomen. De meest opvallende 'New Friend' op het album is misschien wel de aanwezigheid van Chris Chameleon, waarmee Leoni Jansen een nummer in het Zuid Afrikaans zingt. Eveneens bijzondere gasten zijn African Mama's (Zuid Afrika), accordeonist Oleg Fateev (Moldavië) en altvioliste Ester Apituley.

Met de opnames voor het nieuwe album achter de rug, besloot Leoni Jansen optimaal van haar 'Second Wind' gebruik te maken. Dit door middel van het in vervulling laten gaan van een oude wens; het lopen van de historische pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. 'Twee jaar geleden heb ik mijn zoon opgehaald uit Santiago de Compostella. Hij had de pelgrimstocht gelopen en was zo enorm relaxt. Dat wilde ik ook wel eens meemaken. Het leek me heerlijk om uitgerust aan mijn nieuwe theatertour te beginnen.' Inmiddels zitten de 750 km te voet erop en is Leoni Jansen als herboren klaar voor de albumrelease en de daarbij behorende theatertour van maar liefst 45 shows.

http://www.leoni.nl

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Stefano Oosthof

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht, Nederland

Postbus 553, 3500 AN Utrecht, Nederland

T: +31 (0)30 - 785 5887 - F: +31 (0)8 - 4224 8808

M: +31 (0)6 - 5373 3871

stefano@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl