Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

30 oktober 2008

Leids Museumweekend

50 Concerten & gratis entree Leidse musea

Zeven gratis musea en bijna vijftig concerten zijn de ingrediënten van het Leidse Museumweekend op 15 en 16 november. Onder het motto Muziek in het Museum treden amateurkoren, -ensembles en -orkesten uit Leiden en omstreken op in de zeven musea die Leiden rijk is. Het programma van het Leids Museumweekend is te vinden op www.muziekinhetmuseum.nl.

Op zaterdag 15 en zondag 16 november zijn de Leidse musea van 12.00 tot 17.00 uur gratis geopend. Binnen de muren van de musea geven gezelschappen van uiteenlopend pluimage concerten. Van kamerkoor tot symfonieorkest en jazzband, van pianosolist en saxofoonkwartet tot drumband en brassband met kindercircus. De nieuwe Leidse culturele organisatie BplusC waarvan de voormalige muziekschool deeluitmaakt, verzorgt eveneens optredens en enkele workshops in de musea.

Het Rijksmuseum van Oudheden en Stedelijk Museum De Lakenhal openen ook op zaterdagavond hun deuren met een speciaal programma. In De Lakenhal geeft Big Band Koos Mark een concert geïnspireerd door de films van Jan Wolkers. In het Rijksmuseum van Oudheden klinkt het concert Le Grand Tour, met werken van onder andere Wagner, Stravinsky en Beethoven.

Deelnemende musea: Museum Boerhaave, Hortus botanicus Leiden, Museum Volkenkunde, Naturalis, Stedelijk Museum De Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden en het SieboldHuis. ()

Noot voor redactie (