Gemeente Best

Onderhoud bermsloten 2008

03-11-2008

Vanaf 15 november a.s. gaat de gemeente, evenals voorgaande jaren, over de gehele breedte de bermsloten maaien die grenzen aan gemeentelijke gronden.

De gemeente deponeert het maaivuil op het perceel van de betreffende aangelanden ('buurman') van de gemeentelijke gronden. Deze 'buurman' moet voor het opruimen ervan zorgen. U kunt natuurlijk ook zelf de gehele sloot schoonmaken. In dat geval kunt u het maaisel op de wegberm deponeren en als u dit via het servicenummer 0499 - 360 360 doorgeeft aan de gemeente, zorgt deze voor het opruimen van het maaisel.

Dit opschonen en maaien moet gebeuren vóór 15 november a.s. Op deze datum begint de gemeente namelijk met het opschonen van alle nog niet opgeschoonde bermsloten en het maaien van bermen. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer T. van Gils. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0499 - 360 911.

In de 'Verordening Waterhuishouding Noord-Brabant 1997' is geregeld dat eigenaren of gebruikers de aan hun percelen grenzende bermsloten moeten onderhouden. Iedere aangrenzende eigenaar en/of gebruiker moet dit doen voor de helft van de sloot. Het begrip 'gebruiker' heeft in dit verband een brede betekenis. Ook al grenst een perceel niet pal aan de sloot, dan wordt men toch als gebruiker beschouwd. Daarnaast moeten de gebruikers de duikers (buizen) in deze bermsloten schoonhouden.

---