Ingezonden persbericht


Sint Nicolaas arriveert op zaterdag
15 november in Hoorn

Van onze verslagpiet:

Zaterdag 15 november is een dag die u en de kinderen absoluut vrij moet houden. Op uitnodiging van het Binnenstadsmanagement Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn aan de Oude Doelenkade. Vergezeld van tientallen Zwarte Pieten, de Hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en pepernoten zal de Goedheiligman welkom worden geheten door burgemeester Van Veldhuizen en de vele duizenden kinderen die naar de haven toekomen.

Programma:
Vanaf het podium aan de Oude Doelenkade wordt een programma door Meneertje Jack Feld verzorgd. Hij staat rechtstreeks in verbinding met de stoomboot. Vanaf de boot zal de Hoofdpiet de laatste informatie doorgeven over de reis. De wachtende kinderen in de haven krijgen de gelegenheid om de Goedheiligman vragen te stellen. Als alles goed gaat zal Sint Nicolaas rond half twaalf de haven binnen varen en uitgebreid de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een drietal stops namelijk: Kerkplein, kruising Breed/Grote Noord en het Roode Steen. Op dit plein vindt een gezellig programma plaats ter afsluiting van de optocht.

11.00 uur start programma Oude Doelenkade 11.30 uur aankomst stoomboot
12.00 uur start optocht vanaf de Oude Doelenkade 12.30-13.30 uur programma Roode Steen (Pietenacademie!) + 12.30 uur 1e stop Kerkplein
+ 13.00 uur 2e stop kruising Grote Noord/Breed + 13.30 uur 3e stop + programma Roode Steen

De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn. De route van de optocht is als volgt: Oude Doelenkade, Korenmarkt, Grote Oost, Roode Steen, Kerkstraat, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Gedempte Turfhaven,Veemarkt, Noorder Veemarkt, Kleine Noord, Grote Noord, Roode Steen met als eindpunt Het Park Schouwburg Hoorn. Het programma op het Roode Steen start om 13.30 uur.

Programma Roode Steen:
Nieuw dit jaar is dat het programma op de Roode Steen wordt uitgebreid. Vanaf 12.30 uur vindt daar een programma plaats met muziek,

Verkleedwedstrijd:
Om de stoet extra gezellig te maken heeft de Sint maar liefst twee wedstrijden uitgeschreven. Het kind dat het mooist is verkleed als Sint of Piet maakt kans op een fantastische fiets die door Tweewielerspecialist Van Vliet BV beschikbaar is gesteld. De verklede kinderen mogen met hun vader en moeder aansluiten in de optocht als deze de haven heeft verlaten. Dit laatste is in verband met de veiligheid erg belangrijk. Wij vragen de kinderen die willen meelopen, aan te sluiten als de optocht voor de eerste maal (rond 12.15 uur) langs de Roode Steen komt en dan via de Kerkstraat naar de Nieuwstraat gaat.

Sinterklaas heeft speciale Spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie de hoofdprijs zou kunnen winnen. Potentiële winnaars mogen het podium op tijdens het programma op het Roode Steen, daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Tot slot...

Sint Nicolaas wil de Gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje heel hartelijk bedanken voor de bijdragen in de kosten van het evenement, evenals Albert Heijn (Van Dedemstraat) die het strooigoed weer gratis heeft geleverd en Tweewielerspecialist Van Vliet BV voor het beschikbaar stellen van de prijs voor het mooist verklede kind.

Stichting Binnenstadsmanagement Hoorn

Edith Hartog
Bureaucoordinator
Rikkert 4-6
1619 AR Andijk
T. 0228-593755
F. 0228-596888
M. 06-53675235
E. info@mooihoorn.nl
www.mooihoorn.nl