Harlingen als Sinterklaasstad


HARLINGEN, 20081107 -- Op zaterdag 15 november 2008 zal Sinterklaas weer aankomen in Nederland met zijn stoomboot vol pieten en pakjes. Nadat hij in Almere is aangekomen zal zijn reis verder gaan naar Harlingen waar hij rond de klok van 14.00 uur wordt verwacht.

De Pakjesboot 11 zal aankomen bij het Havenplein waar de ruim 120 pieten aan wal zullen stappen natuurlijk onder begeleiden van Sinterklaas zelf. Sinterklaas heeft onder andere zijn strooipieten, dakpieten, acrobaatpieten, muziekpieten en éénwielerpieten meegenomen om de intocht tot een groot feest te maken. Harlingen staat dit jaar tijdens de Sinterklaas intocht in de picture! De aankomst van Sinterklaas in Harlingen wordt dit jaar namelijk rechtstreeks uitgezonden door Omrop Fryslân.

Tijdens de intocht zullen er verschillende live optredens, diverse attracties door de binnenstad te zien zijn en zal Harlingen omgedoopt worden tot Sinterklaasstad. De binnenstad van Harlingen heeft een metamorfose ondergaan en ziet er weer compleet nieuw uit. Sinterklaas heeft daarom gekozen om tijdens zijn verblijf in Nederland, te logeren in Harlingen en wel in het Hannemahuis. Het Hannemahuis zal omgetoverd worden tot het enige echte Pietenhuis. Het Pietenhuis zal vanaf de intocht open zijn voor alle kinderen van Nederland en voor scholen. Elke zaterdag zal Sinterklaas zelf de kinderen daar ontvangen. Houdt u de regionale kranten en http://www.allesvan.nl/Harlingen in de gaten voor het volledige programma.

Sinterklaas hoopt alle kinderen uit de regio (en natuurlijk uit heel Nederland) te ontmoeten in zijn verblijfsplaats Harlingen.





Ingezonden persbericht