( BW)(FL-CLAIRE'S-STORES) Claire’s Stores benoemt Kenny Wilson president voor Europese handel

Business Editors

PEMBROKE PINES, Fla.--(BUSINESS WIRE)--Nov 15, 2008-- Mark Smith blijft aan als voornaamste adviseur

Claire’s Stores, Inc., een toonaangevende specialiteitwinkel die goedgeprijsde, modebijous en accessoires aanbiedt, kondigde vandaag aan dat zij Kenny Wilson, een ervaren uitvoerend directeur met 20 jaar pan-Europese ervaring, als President van Europe hebben benoemd. Hij zal verslag uitbrengen aan president-directeur Gene Kahn.

Zijn voorganger, Mark Smith, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het bekrachtigen van Claire’s aanwezigheid in Europa, en in mei 2007, na de aankoop van de handel door Apollo Management VI, L.P. en verschillende verwante ondernemingen bij de onderneming is gekomen, zal aanblijven als adviseur voor de directie van de onderneming. Hierbij staat de aandacht centraal voor globale initiatieven en belangrijke marktontwikkelingsstrategieën.

Als President van Europe, zal Kenny een leidende positie hebben voor de groei en voortdurende expansie van de Europese handel. Hij zal directe verantwoordelijkheid dragen voor de merchandising en activiteiten voor de meer dan 900 winkels in tien landen. Ook zal hij een belangrijk leiderschap hebben binnen het bedrijfsdirectieteam, waarbij hij globale korte, tussen- en lange termijn directie zal voeren. Gedurende de laatste 18 jaar heeft Kenny bij de Levi Strauss Corporation doorgebracht, meest recent als Senior Vice-president Commercial Operations, Europe, en hiervoor als President van Levi’s Brand, Europe. Met deze positie zal Kenny een ruime ervaring bieden in de modedetailhandel, met een track record in het opbouwen van een dwingend consumptiemerk, en een geschiedenis van geslaagde resultaten over heel Europa.

“Europe speelt een grote rol bij de inkomsten en de winst van Claire’s en vertegenwoordigt ons grootste groeipotentieel. Wij zijn blij Kenny aan het management team van Claires toe te voegen, vanwege zijn indrukwekkende achtergrond in de detailhandel, zijn bekwaam leiderschap, bewezen capaciteiten voor de ontwikkeling van de mens en duidelijke vaardigheid in de ontwikkeling en running van een onderneming in heel Europa,” aldus Gene Kahn, CEO. “Ik ben heel erg verheugd over deze gelegenheid met Kenny en de andere leden van het Europese Senior Management Team te werken. We zijn van plan de Europese divisie te versnellen en Claire’s als kleinhandelaar in modeaccessoires en bijous in ieder van onze grootste sleutelmarkten te laten domineren. Hij zal zeggenschap hebben over een onlangs gevormd management team van wereldklasse, met vestiging in Birmingham, Verenigd Koninkrijk, en dat verantwoordelijk voor Pan-Europa is. Met de uitvoering van ons Pan-Europese Transformatie-initiatief heeft deze groep van hoog opgeleide en getalenteerde directeuren al grote vooruitgang geboekt.”

“Kenny is opvolger van Mark Smith, die de visie voor een Pan-Europese handel opvatte, een onderneming van wereldklasse opbouwde en gedurende de afgelopen 18 maanden hard gewerkt heeft om dit initiatief ten uitvoer te brengen. Ik ben erg verheugd dat Kenny, als nieuwe leider van onze Europese handel, deze uitdaging zal opnemen door zijn veelzijdige ervaring in management toe te passen en verder uit te breiden op het steevaste grondbeginsel om de Europese gelegenheid ten volle uit te buiten.”

Na zijn opleiding in 1987 beginnend als stagiaire bij K Shoe Shops Limited, verhuisde Kenny naar de Burton Group als Merchandiser voor de Top Shop brand. In 1990 kwam Kenny vervolgens bij Levi’s als Planning Manager, en kreeg via verschillende functies in de kleinhandel, promotie, met als hoogtepunt in 2005 toen hij zijn huidige verantwoordelijkheden kreeg. Met groot succes transformeerde hij de Europese Divisie van de Levi’s kleinhandel en opende meer dan 250 nieuwe winkels terwijl hij in deze functie was.

“Ik ben heel blij deel te nemen aan een dergelijke vernieuwende specialiteitkleinhandelonderneming die zich in een uitstekende positie voor toekomstige groei bevindt” aldus Kenny Wilson. “Claire’s geniet een uitstekende reputatie en ik zie er naar uit om met Gene en Mark, en met het volledige Europese team van Claire’s te werken door nog grotere distinctie, resultaat en groei te geven aan wat al een uitzonderlijke kleinhandelonderneming is.

Mark Smith zal half februari 2009 zijn functie als adviseur starten, na het voordeel te genieten tijdens een transitieperiode van een volle maand met Kenny te kunnen werken. Kenny zal de verantwoordelijkheden voor zijn functie als President, Europe, op 18 januari aannemen. Mark leverde de energie en de inspanning samen met een gerichte aanpak, zodat er heel veel in een heel korte periode bereikt is. Hij heeft nieuw talent aangeworven, en ook vroegere topprestatiemensen bij de onderneming gehaald voor het opbouwen van een ervaren en geïnspireerd Europees Senior Management Team. Zijn visie op een verenigde divisie voor heel Europa, die hij tijdens het due diligence proces vorm gegeven heeft, werd in juli van dit jaar verwezenlijkt en ontwikkelt zich nog altijd verder door aan de toekomstige behoeften van Europa te voldoen.

“Mark heeft bijna 18 jaar voor Claire’s Europe en haar voorganger in het Verenigd Koninkrijk gewerkt en was de stimulerende kracht bij de groei van de onderneming naar zijn huidige toonaangevende marktpositie,” merkte Gene Kahn op. “Mark’s enthousiasme, passie en ondernemersgeest zijn buitengewoon. Door zijn visie en verbintenis hebben wij eind 1990 en nogmaals in de laatste 18 maanden, indrukwekkende financiële resultaten behaald en belangrijke prestaties geleverd. Wij zijn gelukkig dat Mark de overgang zal bewerkstelligen en vervolgens direct met mij en Jim Conroy, uitvoerende Vice-President van de onderneming zal werken, voor het implementeren van verandering, het zoeken naar groeigelegenheden en bij te dragen dat onze ondernemersefficiëntie steeds beter wordt.”

“Ik heb echt heel erg genoten van mijn periode als President van Europe, en de gelegenheid om met zulk een getalenteerd team in Europa en heel de wereld te werken. Ik heb groot vertrouwen in het concept van Claire’s en zie er naar uit om mee te helpen aan het stimuleren van de toekomstige groei van de onderneming in mijn rol als adviseur,” aldus Mark Smith. “Ik geloof dat Kenny een uitstekende keuze is voor het leiden van een Europese onderneming en dat hij zeer goed in ons excellente Europese team past.”

Overzicht van bedrijf

Claire’s Stores, Inc. is een toonaangevende specialiteitkleinhandelaar van goedgeprijsde bijous en accessoires voor meisjes en jonge vrouwen via haar twee winkelconcept: Claire’s® en Icing®. Terwijl de laatste alleen in Noord-Amerika haar activiteiten heeft, is Claire’s wereldwijd actief. Sinds 2 augustus heeft Claire’s Stores, Inc. 3.053 winkels in Noord-Amerika en Europa beheerd. Ook is Claire’s Stores, Inc. actief door middel van haar dochteronderneming, Claire’s Nippon, Co., Ltd., met 205 winkels in Japan in een 50:50 joint venture met AEON, Co., Ltd. De onderneming verleent ook concessie aan 175 winkels in het Midden-Oosten, Turkije, Rusland, Zuid-Afrika, Polen en Guatemala.

Toekomstgerichte mededelingen ("Forward-looking statements").

Dit persbericht bevat toekomstgerichte mededelingen ("forward-looking statements"). Deze toekomstgerichte mededelingen zijn gebaseerd op de verwachtingen en veronderstellingen van de onderneming met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Mededelingen die geen historische feiten zijn worden als toekomstgerichte mededelingen beschouwd. Deze toekomstgerichte mededelingen brengen risico's en onzekerheden met zich mee omdat de werkelijke resultaten kunnen verschillen van de veronderstelde resultaten. Dergelijke factoren omvatten maar zijn niet beperkt tot: wijzigingen in de voorkeur en besteding van de consument; concurrentie; algemene economische condities zoals inflatie en verhoogde energiekosten; algemene politieke en sociale condities zoals oorlog, politieke onrust en terrorisme; natuurlijke rampen of ernstige gebeurtenissen in verband met het klimaat; valutaschommelingen en koerswisselingaanpassingen; onzekerheden die over het algemeen verband hebben met de specialiteitkleinhandel; verstoringen in onze inventarisvoorraad; onvermogen om dezelfde winkelverkoop te verhogen volgens historische tarieven; belangrijke verhogingen in de waardevermindering van onze merchandise; onvermogen om nieuwe informatiesystemen te ontwerpen en implementeren; vertragingen in verwachte winkelopeningen of vernieuwingen; onzekerheid dat definitieve financiële resultaten kunnen verschillen van voorlopige financiële resultaten vanwege, o.a. GAAP-aanpassingen; wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving, inclusief de veranderingen van federale, staats- of plaatselijke wet- of regelgevingen met betrekking tot de verkoop van onze producten, in het bijzonder de regelgeving met betrekking tot de metaalinhoud in bijous, en arbeidsrecht, ten aanzien van betaling voor overuren, belasting- en importwetgeving; verlies van belangrijke leden van het management; verhoging van werkkrachtkosten; gedingen met betrekking tot het arbeidsrecht; verhogingen in de kosten van leningen; niet beschikbaar extra vreemd vermogen of eigen kapitaal; en de impact van onze eigen schuldenlast met betrekking tot het bedrijfsresultaat en groeicapaciteit. Deze en andere toepasbare risico's en tot voorzichtigheid manende mededelingen en factoren die ertoe kunnen leiden dat resultaten wezenlijk verschillen van de toekomstgerichte mededelingen van de onderneming zijn gevat in de registraties van de onderneming bij de SEC, zoals specifiek beschreven wordt in het Jaarverslag van de onderneming op formulier 10-K voor het belastingjaar eindigend op 2 februari 2008, ingediend bij de SEC op 25 april 2008. De onderneming verplicht zich niet tot het bijwerken of herzien van enige toekomstgerichte mededelingen met het doel deze in overeenstemming te brengen met toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden. De historische resultaten in dit persbericht zijn niet noodzakelijk een indicatie voor de toekomstige prestatie van de onderneming.

Extra informatie:

Opmerking: Andere winkels van Claire's Inc., persberichten, een profiel van de onderneming en het meest recente Jaarverslag op formulier 10-K en formulier 10-Qs zijn te vinden op de commerciële website van Claire's op: http://www.clairestores.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Claire’s Stores, Inc.
Rebecca R. Orand, 954-433-3900
rebecca.orand@claires.com
Fax: (954) 433-3999
Senior Vice-president
Algemene raad en kwaliteitscontrole
Secretaris van de Raad