Politie Gelderland-Zuid

Auto in de tuin

Beginnnend bestuurder rijdt onder invloed

Dodewaard/Rhenen, 15-11-2008 o Vanaf de Dalwagen kwam vrijdagnacht omstreeks 02.00 uur een melding van een bewoner dat er een auto zijn tuin in was gereden. Enkele personen zouden de auto wegduwen richting de Bonegraafseweg in Ochten. Hierop gingen agenten in die omgeving poolshoogte nemen. Inmiddels trok de politiemeldkamer alle beschikbare informatie over de betrokken auto na. Andere agenten vatten post in Rhenen waar de tenaamgestelde van het - bij de aanrijding betrokken voertuig - zou wonen. Die actie had al snel succes.

Politieagenten zagen een auto aankomen bij het adres van de tenaamgestelde. De bestuurder kreeg een stopteken en werd ondervraagd. Al gauw werd duidelijk dat één van de inzittenden in deze auto de vermoedelijke bestuurder was van het voertuig dat in Dodewaard een tuin in was gereden. Hij werd verzocht uit te stappen en direct roken de agenten een alcohollucht. Daarop werd een blaastest afgenomen, met 550 ug/l als uitslag. De man, van 20 jaar uit Rhenen en inderdaad de tenaamgestelde, is aangehouden als verdachte van het verlaten van een plaats ongeval en voor rijden onder invloed. De uitslag was dermate hoog voor een Beginnend Bestuurder dat de 20-jarige meteen zijn rijbewijs mocht inleveren. Die werd ingevorderd.

Auto en wapen in beslag genomen
De drie anderen die vermoedelijk in het voertuig hadden gezeten die bij de aanrijding betrokken was, zijn eveneens aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Kesteren, van 17, 17 en 19 jaar. In de tuin op de Dalwagen vond de politie onderdelen van de auto terug. De auto zelf is even later op aangeven van één van de verdachten aan de Houtmanskampweg in Dodewaard aangetroffen. Het voertuig bleek aan de voorzijde zwaar beschadigd en is voor het onderzoek in beslag genomen. In de auto troffen politieagenten een alarmpistool. Ook die werd in beslag genomen.

Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. De bewoner van de Dalwagen doet aangifte. Het onderzoek gaat verder. (08)

Laatst gewijzigd 15-11-2008 13:55 | © Regio Gelderland-Zuid |