Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 15-11-2008

Twee arrestaties tijdens rustige dienst in uitgaanscentrum Tilburg

TILBURG: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het
uitgaanscentrum vrijdagavond en vannacht maar twee aanhoudingen verricht. De agenten beschreven de sfeer als rustig en fijn. Een 25-jarige Tilburger werd omstreeks 03.15 uur aangehouden op de Damsstraat omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij kreeg een
bekeuring voor wildplassen en weigerde zijn adres op te geven. Een 18-jarige Tilburger werd eveneens voor een dergelijke situatie aangehouden. Hij werd bekeurd voor wildplassen op de Jan Aartestraat en kon zich ook niet legitimeren.

Aanhouding na mishandeling vriendin

DONGEN / TILBURG: De politie heeft vanmorgen in zijn woning in Tilburg een 29-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 31-jarige vriendin. Het stel had gisteravond omstreeks 22.45 uur ruzie gekregen. Dit ging kennelijk over het feit dat het
slachtoffer ondanks dat ze gestopt was weer gerookt had. Zij bevonden zich toen in een bedrijfspand op het industrieterrein Tichelrijt in Dongen. De ruzie werd buiten voortgezet. De aangeefster verklaart dat haar vriend haar vooruitduwde richting de achterzijde van het bedrijf. Ze was daarbij op de grond gevallen, waarna hij haar tegen haar benen had geschopt. Daarna had hij haar vastgepakt en over de weg gesleept. Ook werd ze door hem geslagen. Ze verklaart gevlucht te zijn naar een benzinepomp, waar ze bij een man die net getankt had instapte in een auto. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 05.30 uur op het Louis Bouwmeesterplein een 20-jarige Tilburger aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist blies 330 ugl. De student verklaarde zes bekers bier gedronken te hebben voordat hij in zijn auto gestapt was.

14-jarige jongen verdacht van fietsdiefstal en auto-inbraak

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond na een melding van een alerte getuige op de Poststraat een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van twee fietsen en een inbraak in een bestelbus die geparkeerd stond op het Bodehof. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg een melding dat er door twee personen fietsen gestolen werden op de Tuinstraat. De agenten zagen een jongen die voldeed aan het signalement rijden op de Tuinstraat. De knul reed op een fiets met een tweede fiets aan de hand. Nadat hij kennelijk de agenten gezien had, liet hij de 2e fiets vallen. Een stukje verder kon hij worden aangehouden. Op zijn vluchtroute trof de politie een jerrycan aan die gestolen bleek te zijn uit een bestelbus aan het Bodehof. De politie onderzoekt nog de herkomst van de fietsen. De verdachte bleek ook nog een busje pepperspray bij zich te hebben. Hiervoor krijgt hij ook een proces-verbaal.

Lastige busklant aangehouden

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 22.35 uur op de Spoorlaan een 23-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. Agenten waren ter plaatse gegaan na een melding van een buschauffeur. Hij wilde bemiddeling van de politie omdat hij een dronken passagier had, die geen kaartje wilde kopen, geen geld bij zich had en waarmee niet redelijk te praten was. Terwijl de agenten bezig waren te bemiddelen vond de 23-jarige Tilburger over wie het allemaal ging, het nodig om de agenten te beledigen. Daarop is hij aangehouden.

Vijf woninginbraken in de Westlandstraat te Tilburg

TILBURG: Vanmorgen werd ontdekt dat uit vijf pas gerenoveerde woningen aan de Westlandstraat de CV ketels gestolen zijn. De inbrekers hebben de woningen onder meer betreden door het slot van de voordeur te forceren. Ook is er gereedschap weggenomen. Er is een sporenonderzoek ingesteld.

Caissière betrapt op verduistering

TILBURG: Vanmorgen is in een supermarkt in de wijk Het Goirke een 16-jarige Tilburgs meisje betrapt op verduistering in
dienstbetrekking. Een collega zag dat zij muntgeld uit de kassa pakte en in haar broekzak stopte. De verdachte gaf ook toe dat zij een complete rol spaarzegels had gestolen. Een deel daarvan had ze op een spaarkaart geplakt en ingeleverd, de rest had ze naar eigen zeggen aan vrienden gegeven Het meisje zal besproken worden in een speciaal overleg waaraan instanties deelnemen die betrokken zijn met de Jeugdzorg.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: Een 25-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 05.30 uur aan de Schouwburgring het slachtoffer geworden van een straatrover. Het slachtoffer verklaart dat hij van achteren werd vastgepakt door een onbekende man. De dader had vervolgens één arm om de nek van het slachtoffer gedaan en zijn spullen geëist. Hierop had de aangever zijn portemonnee afgegeven. De dader zou een blanke man zijn met een vrijwel kaal hoofd. Hij was circa 20 a 25 jaar oud. Hij droeg een wit trainingsjasje en een donkere broek.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-11-2008 14:49 | © Regio Midden en West Brabant |