Politie Gelderland-Zuid

Bromfietsdiefstal in onderzoek

Nijmegen, 15-11-2008 o Vrijdagmiddag hield de politie op de Voorstadslaan in Nijmegen een man aan die reed op een zojuist, vanaf de Eerste Oude Heselaan, gestolen bromfiets. Surveillerende agenten die via de meldkamer de melding van de diefstal uitluisterden, zagen deze prompt voor hun neus rijden. Daarop hielden zij de bestuurder staande en vervolgens aan. Nader onderzoek volgde.

De man op de bromfiets reed over de Voorstadslaan richting centrum toen hij de agenten zag en afstapte. Terwijl die bezig waren hun dienstvoertuig te keren, stapte de jongen weer op en reed vervolgens staduitwaarts. De achtervolging werd ingezet en intussen verifieerden de agenten nog even de kenmerken en het kenteken van de bromfiets. Het bleek inderdaad de gestolen bromfiets, waarop de 14-jarige bestuurder uit Rekken werd aangehouden als verdachte van diefstal of heling. De minderjarige is naar het politiebureau gebracht. Daar is hij verhoord en inmiddels ook in verzekering gesteld. Alvast twee bonnen, voor rijden zonder rijbewijs en zonder helm, zijn uitgeschreven.

Tweede aanhouding
Het ingestelde onderzoek leidde tot een tweede aanhouding rondom de diefstal. Zaterdagmiddag hield de politie een 19-jarige Nijmegenaar aan. Ook hij is ingesloten voor verhoor. Het onderzoek moet meer duidelijkheid geven over ieders rol in deze zaak.

De bromfiets is voor het onderzoek in beslag genomen. De eigenaresse, die aangifte heeft gedaan, is in kennis gesteld dat haar bromfiets is teruggevonden.
(08)

Laatst gewijzigd 15-11-2008 15:10 | © Regio Gelderland-Zuid |