Politie Zuid-Holland-Zuid

15/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 15-11-2008 o Persberichten District II

ALCOHOL
DISTRICT De politie heeft bij alcoholcontroles negen autobestuurders aangehouden. De contoles gebeurden op vrijdagavond 14 november 2008 en liepen door tot in de nacht. Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam stonden op de Kelvinring in Alblasserdam, Spijksesteeg in Gorinchem en de Baanhoek in Sliedrecht. In totaal bliezen 615 bestuurders. Onder de bestuurders die een te hoog promillage hadden zaten vier zogenaamde beginnende bestuurders. Een hiervan moest zijn rijbewijs inleveren.

GEWOND NA AANRIJDING
GORINCHEM Een 59-jarige fietser uit Gorinchem is gewond geraakt bij een ongeval. Waarschijnlijk heeft het slachtoffer een gebroken rechter enkel. Het ongeval gebeurde op vrijdagmiddag 14 november 2008 bij de rotonde met de Tussen de Bruggen in Gorinchem. Een auto met achter het stuur een 50-jarige man uit Gorinchem reed over de Nieuwe Wolpherensedijk en stopte voor de rotonde. Hierna reed de autobestuurder de rotonde op en zag waarschijnlijk op dat moment de fietser niet. Deze raakte de auto en viel via de motorkap op de grond.

GESLAGEN
GORINCHEM De politie zoekt een man die een bruine jas en een blauwe spijkerbroek droeg. Deze man sloeg een 20-jarige man uit Sleeuwijk. Door deze klap raakte het slachtoffer zelfs even buiten bewustzijn. Het gebeurde op de Westwagenstraat in Gorinchem op zaterdag 15 november 2008 omstreeks 02.45 uur. De 20-jarige man had last van zijn kaak en neus. Hij was met een paar vrienden. De verdachte probeerde hen ook te belagen. Politiemensen zochten nog in de omgeving maar vonden de verdachte niet.

MISHANDELING
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling. Op zaterdag 15 november 2008 rond 00.45 uur kwam de melding dat er iemand was mishandeld. Agenten vonden de 26-jarige man uit Sliedrecht op het fietspad bij de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam. Hij had wat kleine wondjes en mogelijk een lichtgekneusde vinger. De politiemensen spraken met getuigen. Even later vonden de agenten twee jongens van 14 en 17 jaar uit Hardinxveld-Giessendam waarvan het signalement voldeed aan dat van de verdachten. Ze hielden de twee aan.

DIEFSTAL: DRIE AANHOUDINGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft drie mannen aangehouden voor diefstal. Agenten stelden op zaterdag 15 november 2008 rond 03.00 uur een onderzoek in eerste instantie naar de vernieling van een ruit. Bij de Thorbeckestraat in Hardinxveld-Giessendam zagen ze een 16-jarig meisje die stond te SMS-en. Op dat moment liep er iemand over de galerij en kwam de trap af. Kennelijk had deze niet in de gaten dat er iemand van de politie stond. Hij gaf aan de agent vier lijmtangen met de opmerking deze even aan te pakken. Dat deed de agent onder dankzegging en met de mededeling dat de verdachte was aangehouden. Kort hierop hielden politiemensen zijn twee vrienden aan. De politie onderzoekt of de drie ook verantwoordelijk zijn voor de vernieling van een ruit op de Alblasstraat. De verdachten zijn 19, 21 en 23 jaar en komen uit Hardinxveld-Giessendam.