Politie Zuid-Holland-Zuid

15/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 15-11-2008 o Persberichten District I

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Een 66-jarige man uit Dordrecht is vrijdag 14 november 2008 op de Tak van Poortvlietstraat in Dordrecht bij een controle kort voor de middag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij bleek een promillage te hebben van ruim 1,7 ofwel meer dan drie keer de hoeveelheid die is toegestaan (0,5). De man viel op door de sterke alcohollucht en bloeddoorlopen ogen. Ook sprak hij met een dubbele tong en was onvast ter been.

AANRIJDING LETSEL
DORDRECHT Bij een aanrijding 14 november 2008 op de Baanhoekweg in Dordrecht is een 64-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel ernstig gewond geraakt aan haar voet. De vrouw fietste met haar echtgenoot op het fietspad toen een bestelauto van een bedrijfsterrein kwam rijden. De 48-jarige bestuurder uit Gorinchem van de auto zou beide fietsers niet hebben gezien en de vrouw hebben aangereden. Bij de aanrijding had de voet van de vrouw vermoedelijk klem gezeten tussen de trapper van haar fiets en de bumper van de bestelauto. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis voor behandeling.

VERNIELING EN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft voor vernieling en bedreiging drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen van 18 (2x) en 19 jaar uit Zwijndrecht. De drie kregen op vrijdagavond 14 november 2008 onenigheid met de vrouwelijke buschauffeur over een geldig kaartje. De drie bedreigde de 30-jarige vrouw en sloegen een spiegel van de bus kapot. De politie stelde een onderzoek in en vond de verdachten op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht.

GESTOLEN SNORFIETS
HENDRIK-IDO-AMBACHT Agenten hebben een 14-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden voor in ieder geval heling van een snorfiets. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 14 november 2008. Getuigen zagen dat de verdachte de snorfiets in de bosjes zette vlakbij de Essengriend in Hendrik-Ido-Ambacht. Politiemensen gingen aan de deur bij de verdachte. Deze ontkende in eerste instantie iets van de snorfiets te weten. Maar dat veranderde doordat de sleutel van de gestolen snorfiets uit zijn schoen viel.

GEVALLEN
ZWIJNDRECHT Een brommer is onderuit gegaan op de Hilverbeek in Zwijndrecht. Daar reed op vrijdagavond 14 november 2008 een 18-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht met achter op een 19-jarige man uit Zwijndrecht. De twee hadden de brommer geleend en maakten een ritje. In een bocht vielen zij. Ze hadden schaafwonden en de bestuurder knieletsel. In het ziekenhuis nam een arts een bloedproef bij hem om te bepalen of de 18-jarige een te hoog promillage had door alcoholgebruik.