Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na klappen

Maurik, 15-11-2008 o Vrijdagavond belde een man het alarmnummer 112 dat hij belaagd werd door een groepje jongeren. Dit gebeurde op de Wetering in Maurik in de buurt van het gemeentehuis. Politieagenten gingen erheen en troffen de man, van 18 uit Eck en Wiel, die vertelde zojuist klappen te hebben gehad. Op zijn aanwijzen werd een 17-jarige inwoner van Maurik aangehouden als verdachte.

De 18-jarige zou rond 19.30 uur door een groepje jeugd belaagd zijn. Hij reed op dat moment in een auto richting het gemeentehuis. Tijdens het passeren van dat groepje zou één van hen een klap op zijn auto hebben gegeven. Vervolgens zou een jongen op een scooter hem achterna gekomen zijn. De 18-jarige ging er vandoor om aan zijn belagers te ontkomen. Dit leek te lukken, maar toen hij ter hoogte van de Walstraat stilstond, kreeg de man ineens klappen via het geopende raam van de auto. Aldus zijn verklaring.

De 18-jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De 17-jarige verdachte is op het politiebureau verhoord. Onlangs zou de 18-jarige ook al klappen hebben gehad waarbij hij gewond was geraakt. De zaak wordt verder onderzocht.
(08)

Laatst gewijzigd 15-11-2008 15:32 | © Regio Gelderland-Zuid |