Politie Gelderland-Zuid

28 fietsers zonder licht

Geldermalsen, 15-11-2008 o De politie controleert net als ieder jaar in 'de donkere maanden' in het kader van de verkeersveiligheid regelmatig op fietsverlichting. Vrijdagavond controleerde daarom politieteam Geldermalsen onder andere op de Herman Kuijkstraat.

In totaal kregen 28 fietsers een bekeuring van 20 euro omdat ze geen (of onjuiste) verlichting voerden. Ook waren er enkele bekeuringen, vijf stuks, voor het niet volgen van de verkeersregels.

Gebruik juiste verlichting

In het kader van de veiligheid van zowel de fietser zelf als andere weggebruikers is fietsverlichting en reflectie erg belangrijk. Voorkom een boete, en nog erger een aanrijding, en voer de juiste verlichting en reflectie. Vanaf 1 november 2008 gelden er nieuwe voor fietsverlichting. Ook losse lampjes zijn nu toegestaan.

Wil je alle regels nog eens rustig nalezen? Dat kan. Kijk daarvoor op www.losselampjesmogenook.nl of ga voor meer informatie over fietsverlichting naar de website van de Postbus 51-campagne Daar kun je mee thuis komen,www.fietslichtaan.nl.
(08)

Laatst gewijzigd 15-11-2008 17:12 | © Regio Gelderland-Zuid |