Politie Gelderland-Zuid

Diverse alcoholcontroles

Nijmegen/Meteren/Erichem, 15-11-2008 o De politie heeft vrijdagavond en -nacht op twee plaatsen in de regio grootschalige alcoholcontroles gehouden, in Nijmegen en Meteren. Daarbij liepen enkele bestuurders tegen de lamp en dus een proces-verbaal op. Naast dit soort georganiseerde controles heeft de politie ook op kleine schaal aandacht voor rijden onder invloed. Zo stuitten surveillerende politieagenten in Erichem vrijdagavond op een bestuurder die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde.

In Nijmegen werden in de avonduren op de Van Berchenstraat en Veemarkt 238 bestuurders staande gehouden voor een blaastest. Bij deze controle zat niemand met teveel alcohol op achter het stuur.

Zo vlekkeloos liep de controle in Meteren niet. Daar werden in de nachtelijke uren op de Rijksstraatweg bij een controle op de rotonde richting een woonwijk twee aanhoudingen verricht wegens rijden onder invloed. Een beginnende bestuurster blies 160 ug/l op de ademanalyse, een andere bestuurder blies 290 ug/l en zat daarmee ook boven de strafbare limiet. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. In totaal liet de politie in Meteren 97 weggebruikers blazen.

In Erichem was het slingerende rijgedrag van een bestuurder op de Erichemseweg aanleiding voor surveillerende agenten om hem aan te spreken. Tijdens het gesprek merkten de agenten dat hij erg onvast ter been was en naar alcohol rook. Reden voor een blaastest, die met een uitslag van 830 ug/l slecht uitpakte. Deze hoge waarde betekende direct invordering van het rijbewijs. Hierover bleek de man echter niet meer te beschikken, na al eerder te zijn aangehouden voor ditzelfde strafbare feit. Naast het rijden onder invloed wordt apart proces-verbaal wordt opgemaakt voor rijden zonder geldig rijbewijs.
(08)

Laatst gewijzigd 15-11-2008 16:50 | © Regio Gelderland-Zuid |