Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt schietincident

Nijmegen, 15-11-2008 o De politie is naar aanleiding van een melding vrijdagavond omstreeks 20.50 uur van een schietincident in de Van Welderenstraat in Nijmegen een onderzoek gestart. Er is ter plaatse niemand gewond aangetroffen. In verband met het onderzoek is deze straat tot ongeveer 23.30 uur afgesloten geweest.

De politie was al snel na de melding met meerdere eenheden aanwezig. Getuigen meldden dat op straat tussen meerdere personen een ruzie zou hebben plaatsgevonden waarbij ook geschoten zou zijn. De betrokkenen zouden vervolgens zijn weggegaan, vermoedelijk te voet en met een auto.

Uitgebreid buurtonderzoek
Meteen werd de hele Van Welderenstraat afgezet ten behoeve van het politieonderzoek. Er is zowel een buurtonderzoek gedaan als een technisch sporenonderzoek. Aanwezige personen zijn aangesproken, gehoord en hun personalia zijn genoteerd. Diverse personen zijn meegegaan naar het politiebureau voor het opnemen van een getuigenverklaring. De technische recherche heeft sporen aangetroffen, en veiliggesteld, die er op wijzen dat er geschoten is. Deze sporen worden nader onderzocht.

Er heeft zich tot nu toe nog niemand bij de politie gemeld als slachtoffer of als betrokkene bij dit incident. Het buurtonderzoek is ook zaterdag voortgezet.

Getuigenoproep
De politie heeft inmiddels met tientallen mensen gesproken, maar benadrukt het belang van elk stukje informatie. Daarom worden getuigen opgeroepen zich te melden. Dus: heeft u nog niet met agenten gesproken, maar kunt u wel iets vertellen dat voor het onderzoek van belang kan zijn? Neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de Districtsrecherche van Stad Nijmegen op telefoon 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dat kan. Belt u dan Meld Misdaad Anoniem via (0800) 7000 en geef daar uw informatie door.
(08)

Laatst gewijzigd 15-11-2008 17:14 | © Regio Gelderland-Zuid |