Trainingsdag Spaans Open Jerez DeGraaf-Exact Software Juniors

Ingezonden persbericht

Wederom pole position voor Randy Krummenacher (1e)

Jerry van de Bunt (35e) gekwalificeerd in sterk rijders veld

De laatste race van het seizoen tijdens de Spaans Open kampioenschappen op het circuit van Jerez is goed begonnen voor het DeGraaf / Exact Junior Team. Gastrijder, en tevens de nieuwe aanwinst voor het DeGraaf Grand Prix Team in 2009, Randy Krummenacher pakte wederom de pole position. Na zijn pole position in Valencia wist de Zwitser ook in Jerez de pole voor zich op te eisen. Jerry van de Bunt maakte het nog spannend door in de laatste ronde van de tweede en beslissende kwalificatie een 1:52,173 te rijden die genoeg was om morgen vanaf de 35e positie deel te nemen aan de race.

Vanochtend in de eerste kwalificatie reed Randy Krummenacher al naar de eerste tijd maar deze tijd werd verbeterd in de tweede groep van de 125cc klasse. In de tweede en beslissende kwalificatie wist de Zwitser ruim 0,8 seconde van zijn tijd te rijden en pakte op het nippertje de pole position. Tweede staat de Spaanse GP rijder Efren Vazquez die maar 0,04 seconde langzamer was dan Krummenacher.

Jerry van de Bunt reed in de eerste kwalificatie een rondetijd van 1:53,277 en kwam hiermee 0,3 seconde tekort voor kwalificatie. Van de Bunt wist zich op te laden voor de tweede kwalificatie en ging ervoor. Het duurde tot de laatste ronde van de tweede kwalificatie waarin van de Bunt alles op alles zette en ruim een seconde van zijn tijd wist te rijden en hiermee op een 35e positie te kwalificeren.

Randy Krummenacher (1e, 1:48,839): "Het is goed dat ik wederom de pole position heb gepakt hier in Jerez. Ik ben niet erg blij met mijn rondetijd omdat ik weet dat ik een stuk sneller kan. We gaan nog iets veranderen aan de voorvering en ook nog aan de motor set-up om iets meer topsnelheid te krijgen. Morgen in de race probeer ik een betere start te hebben dan in Valencia. Ik wil gelijk de koppositie pakken en een gat slaan naar de andere rijders en de race winnen. In het algemeen ben ik de gelukkigste rijder in de paddock op dit moment. De team werkt zeer goed en ik heb een uitstekende motor waar ik onzettend blij mee ben. Genoeg ingredienten om het seizoen super af te sluiten!"

Jerry van de Bunt (35e, 1:52,124): "Ik ben onzettend blij dat ik erbij sta. Na het weekend in Valencia, waar ik echt een pech weekend had, voelt dit onzettend goed dat ik de race kan rijden morgen. In mijn snelste ronde heb ik alles gegeven wat ik had. Net voor het opkomen van het rechte stuk verremde ik me en toen dacht ik dat ik het verknald had. Het rechte stuk kan ik eigenlijk niet meer herinneren omdat ik gewoon zwarte vlekken voor mijn ogen kreeg. In de laatste paar snelle bochten heb ik op alles of niets gezet. Bij het passeren van de finishlijn zag ik mijn rondetijd op het dashbord en kon ik het niet geloven. Morgen rijd ik in ieder geval mee en zal ik er het beste uithalen. Ik weet dat er nog meer in zit en in de race wil ik dat laten zien. De motor loopt echt als een kogel dus ik heb goede hoop op een goed resultaat."

Van de overige Nederlanders reed Joey Litjens naar een 13e positie en nieuwkomer Michael van der Mark viel op met een zeer goede 17e positie die maar 0,3 seconde op de tijd van Litjens hoefde toe te geven. Jasper Iwema wist zich helaas niet te kwalificeren voor de race.