Politie Gelderland-Zuid

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Nijmegen, 15-11-2008 o Een politieman zag vrijdagnacht in zijn vrije tijd twee mannen lopen tussen de fietsenrekken op de Van Schaek Mathonsingel. Eén van hen droeg een fiets met zich mee. De agent vertrouwde het niet en observeerde de twee op gepaste afstand. Intussen belde hij de politiemeldkamer voor assistentie.

De agent zag één van de mannen het achterwiel van de fiets omhoog hield. Ook hoorde hij op een gegeven moment breekgeluiden. Op het moment dat een surveillanceauto van politie aankwam rijden, plaatsten zij de fiets tegen een boom en liepen door. Ook de agenten in de auto hadden dit opgemerkt en stapten uit om beide heren aan te spreken.

Beiden zijn vervolgens aangehouden als verdachte van fietsendiefstal. Het gaat om een 18-jarige inwoner van Velp en een 17-jarige inwoner van Maastricht. Het tweetal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets, een damesfiets van het merk Batavus, die op slot stond is in beslag genomen. De getuige heeft een verklaring afgelegd.
(08)

Laatst gewijzigd 15-11-2008 12:53 | © Regio Gelderland-Zuid |