Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda , 15-11-2008

Vijf arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: De politie heeft vrijdagavond en vannacht tijdens het
horecatoezicht in het uitgaanscentrum vijf arrestaties verricht.

· Een 19-jarige Bredanaar werd omstreeks 01.00 uur op de Grote Markt aangehouden nadat hij de agenten en een portier had beledigd met de woorden vuile NSB'ers. Er was ruzie bij de deur van de horecazaak ontstaan omdat de verdachte was buiten gezet, nadat hij binnen betrapt was op het roken van een sigaret. De portier wilde hem en zijn vriend niet meer binnen laten.

· Twee Bredanaars (21 en 22) werden omstreeks 02.00 uur op de Reigerstraat aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. De mannen zouden twee andere mannen op straat mishandeld hebben. Er werd aangifte gedaan door twee mannen, beiden 20 jaar uit Etten-Leur. De slachtoffers hadden verwondingen in het gezicht.

· Een 21-jarige Bredanaar werd rond 02.45 uur op het Kerkplein gearresteerd nadat agenten hadden gezien dat hij een kopstoot gaf aan een naar later bleek 18-jarige Bredanaar. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. Volgens de verdachte had het slachtoffer geroddeld over zijn zusje.

· Een 21-jarige Tilburger werd omstreeks 03.30 uur aangehouden op de Reigerstraat, Agenten hadden de verdachte eerder gevorderd weg te gaan uit het uitgaanscentrum. Hieraan had hij niet voldaan. De vordering werd gedaan nadat hij onder verdachte omstandigheden was aangetroffen in een toiletruimte van een horecazaak. Er waren
vermoedens dat de knul aan het dealen was. Hij bleek wel een opvallend groot aantal briefjes van 10 euro bij zich te hebben, maar geen drugs. Er werd wel een gripzakje hennep aangetroffen vlak naast een automaat waar de verdachte gestaan had.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Burenruzie escaleert, politie arresteert verdachte

ST WILLEBRORD: De politie heeft vanmorgen omstreeks 03.20 uur op de Rucphenseweg een 44-jarige vrouw uit St. Willebrord aangehouden die wordt verdacht van het verstoren van de openbare orde en van openbare dronkenschap. De politie was ter plaatse gegaan na een melding van burenruzie. Ter plaatse troffen agenten twee buren en diverse andere personen aan. Er was sprake van een ruzie. De verdachte was daarbij kennelijk betrokken. Zij gedroeg zich ter plaatse agressief, door steeds terug te lopen naar de andere partij,. ze was onvast ter been en had kennelijk nogal wat alcohol genuttigd. Nadat ze een vogelhuis omver had gegooid, werd ze aangehouden. Er is volgens omstanders al langer sprake van overlast veroorzaakt door de verdachte. Aan hen is geadviseerd om contact op te nemen met de wijkagent.

Dronken Bredanaar rijdt met auto tegen lichtmast

BREDA: Een 55-jarige Bredanaar heeft vrijdagavond rond 23.30 uur op de Graaf Engelbertlaan met zijn auto een lichtmast uit de grond gereden. De verdachte was ter hoogte van het tankstation de macht over het stuur verloren. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 530 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij had naar eigen zeggen 6 a 7 glazen jenever gedronken voordat hij achter het stuur gekropen was.

BREDA: Vannacht werd omstreeks 00.20 uur door de politie nog een automobilist aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Een 38-jarige Bredanaar werd gecontroleerd nadat hij op de Haagweg door een voorrangsfout bijna in aanrijding was gekomen met een
politiewagen. Hij was zichtbaar dronken en gedroeg zich erg
recalcitrant. Hij probeerde weg te vluchten en belde vrienden die hem moesten komen helpen. Hij werd onder dwang tegen de politieauto gezet en geboeid. Bij zijn insluiting aan het bureau trapte hij nog een keer zo hard tegen de celdeur dat deze bijna uit zijn sponning kwam. Hij blies uiteindelijk 735 ugl en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

BREDA: Een elfjarig meisje en een 51-jarige vrouw uit Breda zijn vrijdagavond omstreeks 23.00 uur op de Flierstraat op hun fietsen aangereden door een personenauto bestuurd door een 36-jarige
Bredanaar. De bestuurder, die geen rijbewijs bleek te hebben,
verklaarde in gedachten te zijn geweest. Hij had daardoor de bocht te krap genomen. Het jongste slachtoffer moest voor onderzoek aan haar rechterbeen naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de bestuurder ook onder invloed was van alcohol, er is daarom een bloedproef afgenomen.

Arrestaties huiselijk geweld

BREDA: Een 36-jarige Bredanaar is vannacht omstreeks 00.10 uur in het Ginneken aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn 28-jarige echtgenote bij thuiskomst mishandeld hebben. Het slachtoffer was op haar gezicht en op haar rug geslagen. Ze doet aangifte. Haar man is in verzekering gesteld.

ETTEN-LEUR: In de wijk Banakkers heeft de politie gisterenmorgen een 26-jarige Roosendaler aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn 20-jarige vriendin in haar woning mishandeld en bedreigd hebben. Het slachtoffer deed aangifte. Zij verklaarde dat haar vriend haar onder meer op haar hoofd had geslagen en aan haar haren had getrokken. Ook had hij haar geschopt en van de trap geduwd. Ook hij is in verzekering gesteld.

Inbrekers uit op hennepplanten

BREDA: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.30 uur op de Haagweg twee mannen, 31 en 43 jaar uit Breda, aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een woning waar een hennepkwekerij ingericht was. De mannen waren een plat dak opgeklommen en hadden een raam
geforceerd. De politie kwam het duo dankzij een alerte getuige op het spoor. De inbrekers waren doende met het stelen van hennepplanten. In de woning stond een kwekerij met circa 300 planten. De politie stelt nog een onderzoek in naar de exploitant. Er waren geen bewoners.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-11-2008 11:58 | © Regio Midden en West Brabant |