Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarsbergen, 12 november 2008

GARY LINEKER IN NEDERLAND VOOR ANALYSE
AJAX-PSV OP EREDIVISIE LIVE

Op uitnodiging van Eredivisie Live, het live kanaal van de Eredivisie clubs waarop alle Eredivisie wedstrijden live worden uitgezonden, komt aanstaand weekend de Britse sportpresentator Gary Lineker naar Nederland. De voormalige topschutter van het Engelse nationale elftal zal in Amsterdam het topduel tussen Ajax en PSV bijwonen en samen met Eredivisie Live presentator Jan Joost van Gangelen zijn licht over de wedstrijd laten schijnen. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Theo Reitsma.

Reeds vanaf de start van Eredivisie Live is Gary Lineker een vast gezicht op het live voetbalkanaal. In het wekelijkse programma 'Sport aan Tafel' geeft hij iedere maandag vanuit Engeland zijn visie op de voorbije speelronde in de Eredivisie.

Rentree Ruud Gullit op Nederlandse televisie
Komende zondag wordt Lineker tevens begroet door een oude bekende van hem vanuit de studio in Aalsmeer, waar Ruud Gullit aanschuift bij Humberto Tan. Hiermee maakt Gullit voor het eerst sinds zijn avontuur in Amerika zijn rentree op de Nederlandse televisie. De uitzending van Ajax - PSV op Eredivisie Live 1 start aanstaande zondag om 11.30 uur en om 12.30 uur wordt er afgetrapt in de Amsterdam Arena. Aansluitend aan het duel volgt vanaf 14.30 uur een live verslag van FC Twente - Feyenoord.

In de voorbereiding op het grote treffen van de rivalen is er de hele week op Eredivisie Live aandacht voor de Topper in Ajax TV en PSV TV. Met daarin onder meer exclusieve reportages, interviews en memorabele terugblikken op ontmoetingen tussen beide clubs uit het verleden. Ook het Eredivisie Magazine zal in de aanloop ruimschoots aandacht aan de topper besteden.

Ajax - PSV LIVE met analyses van Gary Lineker en Ruud Gullit, zondag 16 november vanaf 11.30 uur op Eredivisie Live 1. Presentatie: Jan Joost van Gangelen (Amsterdam Arena) en Humberto Tan (studio Aalsmeer).

Eredivisie speelronde 11, alle wedstrijden live te zien op Eredivisie Live

Vrijdag 14/11, 20.45: NAC - Heracles Zaterdag 15/11, 18.45: ADO Den Haag - Willem II 19.45: SC Heerenveen - FC Utrecht 19.45: Sparta - FC Volendam 20.45: Roda JC - N.E.C. Zondag 16/11 12.30: Ajax - PSV
14.30: FC Twente - Feyenoord 14.30: Vitesse - AZ 14.30: FC Groningen - De Graafschap

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie clubs, voor iedereen en in heel Nederland te zien. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden. De focus van de uitzendingen ligt op de speelrondes in het weekend, maar naast de live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League, de mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en drie keer per week een vers 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws over alle clubs. Van maandag tot en met donderdag bespreken Johan Derksen en Wilfred Genee de actuele stand van voetbalzaken in 'Doordekken'. Iedere maandag presenteert Jan Joost van Gangelen het live programma 'Sport aan Tafel' waarin ruimschoots wordt teruggeblikt op het speelweekend met de gasten die er toe doen en de Britse sportpresentator Gary Lineker zijn visie op de Eredivisie(spelers) geeft.



Ingezonden persbericht