Bonnefanten Museum Maastricht

Op bezoek in de tempel der Muzen

Open Dag Bonnefantenmuseum

Op zondag 16 november is het weer Open Dag in het Bonnefantenmuseum. Net als bij vorige edities zijn er tientallen activiteiten om de bezoeker dichter bij de kunst te brengen: rondleidingen, discussies, workshops, improvisaties en concerten. De Open Dag van 2008 is geprogrammeerd samen met docenten van Kumulus, centrum voor kunsteducatie in Maastricht. Het museum en de activiteiten zijn van elf tot vijf uur gratis toegankelijk. Eigenlijk begint de Open Dag al op zaterdagavond met Nightwriters Maastricht in Ipanema. Er zijn optredens van Joost Zwagerman, Alexis de Roode, VJ Wizards Sleeve en DJ Bluetone.

Zondag 16 november in het museum
De samenwerking tussen Kumulus en het museum heeft een motto meegekregen: de muzen op bezoek in de Tempel der Muzen. De dag zal gonzen van beeldende kunst, intieme concerten, rondleidingen en theaterimprovisaties. Dit jaar ligt het accent op de kunstverkenning: workshops voor kinderen (een animatiefilm maken over Brueghel), discussies over de aankopen van het museum, tekensessies op zaal en beeldanalyses in de expositie van John Baldessari. En tussendoor is veel muziek en theater, op zaal, op de trap en in de muziekkamer. De ervaring leert dat het museum een fijne locatie voor een dergelijke diversiteit aan optredens. De gezellige ambiance van de dag is voor velen een prettige aanleiding om naar het museum te gaan en tevens de exposities te bekijken.

Het hele programma vindt u vanaf week 43 op de website. Bij de meeste activiteiten kan men gewoon aansluiten; voor de workshops is het wenselijk te reserveren via www.kumulus.nl.

Nightwriters
Op zaterdagavond 15 november vindt de eerste editie van Nightwriters Maastricht plaats. Op een Nightwriters-avond staat het 'Stand up Writing' centraal. Vanaf 21.00 uur treden Joost Zwagerman en Alexis de Roode 4x op bijgestaan door VJ Wizards Sleeve. In de pauzes kan het publiek de exposities in het museum bezoeken. Vanaf 23.00 uur is er een signeersessie en kan er gedanst worden op de muziek van DJ Bluetone.

De avond begint om 21.00 uur, het museum is open vanaf 20.00 uur. Entree EUR 10. Voorverkoop vindt plaats bij Cafe Zondag, Ipanema en Selexyz Dominicanen. Organisatie Ipanema & Bonnefantenmuseum. Meer info www.nightwriters.nl

Beeldmateriaal

lees de voorwaarden voordat u het beeldmateriaal download. Wij stellen het erg op prijs om een bewijsexemplaar van de publicatie te ontvangen!
Foto HUM / Kumulus Apollo en de Muzen, Lotte, Myra, Julia, Tim, Xavier, Sander
Foto HUM / Kumulus
Foto HUM / Kumulus Apollo en de Muzen, Lotte, Myra, Julia, Tim, Xavier, Sander
Foto HUM / Kumulus
Foto HUM / Kumulus Apollo en de Muzen, Lotte, Myra, Julia, Tim, Xavier, Sander
Foto HUM / Kumulus