Vol huis voor derde editie Red Bull Knock Out

22/10/2008 16:30

Red Bull Nederland BV

Vijfvoudig wereldkampioen Joël Smets of Marc de Reuver op eigen territorium in mul, zuigend zand verslaan? Voor 648 andere motorcrossers - professionals en amateurs - lonkt op zondag 16 november die uitdaging bij de derde Red Bull Knock Out in Den Haag (Scheveningen), de heftigste strandrace ter wereld.

Deze week krijgen alle uitdagers bericht of ze ingeloot zijn voor de uitputtingsslag achter de duinen. Het aantal inschrijvingen was overweldigend (ruim achthonderd), waardoor loting noodzakelijk was. ,,Uit het enorme aantal aanmeldingen is gebleken dat het concept van de Red Bull Knock Out aanslaat en voor de liefhebbers van motorsport niet meer weg te denken is,'' meent Serjo Aronson, event-manager van Red Bull Nederland. ,,Ik ben benieuwd wie zich in deze extreme, grensverleggende omstandigheden tot koning van het zand mag kronen.''

Lef, uithoudingsvermogen, talent en doorzettingsvermogen bepalen op 16 november uiteindelijk wie de Red Bull Knock Out wint en de hoofdprijs van 15.000 euro mag meenemen.

Onder de inschrijvers bevinden zich erkende wereldtoppers uit België, Frankrijk, Finland, Engeland, de Verenigde Arabische Emiraten en natuurlijk ook Nederland.

Marc de Reuver, Jurgen van den Goorbergh, Frans Verhoeven en Erik Eggens staan op 16 november in Scheveningen aan de start. Zij nemen het op tegen onder meer Arnaud Demeester, Dougie Lampkin, Mohammed Balooshi, Valtteri Salonen, Timotei Potisek en een groot legioen amateurs, die op deze manier een unieke kans krijgen zich te meten met profcoureurs. Ook een aantal BN-ers (autosportjournalist Allard Kalff, acteur Daniel de Boussevain, Boer Frans, presentatrice Sjimmy Bruijninckx en autocoureur Tim Coronel) maakt zijn opwachting bij de Red Bull Knock Out.

De Red Bull Knock Out is voor iedereen met een goede dosis 'lef', een uitdagend platform zich te meten met de wereldtop uit alle motorcross klassen (MX1, MX2, MX3). De opzet is dit jaar gewijzigd. Van de 650 coureurs blijft na de eerste slopende schifting over anderhalf uur, de helft van het startveld over. Die gaan na een korte pauze bepalen wie zich na nog eens negentig uitputtende minuten mag kronen tot de RBKO '08 koning van het zand en 15.000 euro aan prijzengeld in de tas mag steken. Rauw, puur en natuur zijn de sleutelwoorden in het genadeloze gevecht tegen de natuurlijke elementen van zee, zand en modder, die als een natuurlijke 'knock out' fungeren. Om het uithoudingsvermogen in 2008 nog meer op de proef te stellen is het snelle stuk langs de zee in drieën gesplitst, zodat de coureurs helemaal geen tijd meer krijgen om uit te rusten. "De Red Bull Knock Out '08 is met recht de heftigste strandrace ter wereld", vindt Marc de Reuver..

Net als vorig jaar is 's werelds heftigste strandrace live te volgen op RTL7. Vorig jaar bezochten 150.000 toeschouwers het evenement, dat ook dit jaar gratis toegankelijk is.

Alle informatie over de Red Bull Knock Out 08 is te vinden op de website: www.redbullknockout.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.redbullknockout.nl


Noot voor de redactie:

Noot aan de redactie,