04 /11/2008 14:12

Xplo Music B.V.

PERSBERICHT

Rotterdam 4 november 2008

SINTERKLAASFEVER in de Nederlandse theaters

Wat enkele jaren geleden voor Xplo Music & Events als muzikale grap begon, is uitgegroeid tot een professionele theatertournee. De theatervoorstelling Sinterklaasfever is vanaf 16 november in 8 verschillende steden door heel Nederland te zien.

Van CD tot theatertournee

In 2004 produceerden Mark Snijders en Eugène Lont van Xplo Music & Events de CD "Sinterklaasfever". Als "surprise" voor hun kinderen, en die van bevriende muzikanten, schreven ze nieuwe sinterklaasteksten op discoklassiekers. Uitgevoerd door de Hermes House Band & Kinderkoor Prettig Weekend ontstond een swingende en originele Sinterklaas-CD. Een album wat niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen enthousiast werd ontvangen.

Op basis van deze liedjes creëerde Xplo Music & Events een theatervoorstelling.

Vorig jaar leidde dit tot twee uitverkochte voorstellingen in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Vanwege dat succes reist de Sinterklaasfever show de komende maand door heel Nederland en brengt zowel kinderen als hun ouders een onvergetelijke middag.

Disco-feest met Sinterklaas

In de vrolijke voorstelling vervult Mark Snijders zelf de rol van Sint Nicolaas. TV presentator Chris Silos en zangeres Agnes Goslings bereiden zich met de kinderen voor op de komst van de goedheiligman en zijn hoofdpiet Jaap van Reesema. Via een "live" video verbinding volgen Chris en Agnes de problematische tocht van de Sint naar het theater.

Gelukkig arriveert Disco Piet (oud Hermes House Band zanger Olaf Croon) op tijd om de zaak in goede banen te leiden en om samen met de kinderen een liedje en een dans in te studeren. Als Sinterklaas uiteindelijk arriveert, is het feest compleet.

De producent

De Rotterdamse ondernemers doen graag veel zelf. "Hoewel het waarschijnlijk minder tijdrovend was geweest om de productie door een ervaren partij te laten verzorgen, hebben we er toch voor gekozen om er zelf mee aan de slag te gaan. Het is een enorm leuk en leerzaam traject. Uitbesteden kan altijd nog, als we zelf de fijne kneepjes onder de knie hebben. Ook het script schrijven we zelf, waarbij onze kinderen een dankbaar testpubliek vormen.", aldus Eugène Lont.

Toch zijn er ook veel professionele partijen bij de productie betrokken zoals George Visser van TriColour/Mojo Theater voor de boekingen en Teus van der Stelt die de regie voor zijn rekening neemt.

Xplo Music & Events is een creatieve onderneming die muzikale concepten bedenkt en op een brede wijze exploiteert. Begonnen als independent platenlabel van de Hermes House Band (bekend van de nr 1 hit "I will survive" en daaropvolgende internationale carrière), heeft het Rotterdamse bedrijf haar activiteiten in bijna vijftien jaar verbreedt tot het produceren van diverse (kinder) CD's en het organiseren van kleine en grootschalige muzikale evenementen (o.a. T-Mobile Tribute Concerten & Tiësto op de Maas). In de recentelijk geopende Xplo Music Studio worden nieuwe CD's en muziek voor commercials en film gemaakt. Met de productie van de Sinterklaasfever-tour begeeft Xplo Music & Events zich voor het eerst in de Nederlandse theaterwereld .

SINTERKLAASFEVER tour 2008

zo 16/11 Drachten Schouwburg de Lawei 15:00

wo 19/11 Rotterdam Oude Luxor Theater 13:30 & 16:30

zo 23/11 Gouda Goudse Schouwburg 14:00 (uitverkocht)

wo 26/11 Den Haag Theater Diligentia 14:30

vr 28/11 Apeldoorn Theater Orpheus 16:30 (uitverkocht)

za 29/11 Aalsmeer Event Centre Aalsmeer 10:00 & 13:45 (besloten)

zo 30/11 Breda Chassé Theater 12:00 & 15:30

wo 03/12 Amstelveen Schouwburg Amstelveen 15:00

reserveringen: www.sinterklaasfever.nl





http://www.sinterklaasfever.nl