Gemeente Den Haag

VERKEERSMAATREGELEN TIJDENS RED BULL KNOCK OUT (7 november)

Op zondag 16 november organiseert Red Bull voor de derde keer de Red Bull Knock Out op het Scheveningse strand. De Red Bull Knock Out vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur. Dit motorcross spektakel trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Om alles ordelijk te laten verlopen is een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk, zoals het (gedeeltelijk) afsluiten van de Strandweg en de Badhuisweg. Deze strand motorcross race is voor bezoekers goed te bewonderen vanaf de boulevard en de Strandweg.

Verkeersmaatregelen
Vanaf maandag 10 november tot en met woensdag 19 november is de Strandweg tussen het Adriaan Maasplein en de Vissershavenweg afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met opbouwwerkzaamheden. Via de Visafslagweg zijn alle bedrijven op het Adriaan Maasplein en de Strandweg (kant van Adriaan Maasplein) normaal bereikbaar. Vanaf zaterdagmiddag 15 november 17.00 uur geldt een parkeerverbod voor alle parkeerstroken op de Strandweg. Vanaf zondagmorgen 16 november 06.00 uur zijn de kades van de 1e en een deel van de 2de haven alleen per auto bereikbaar voor deelnemers. Te voet zijn de havens normaal bereikbaar, ook voor publiek van de Red Bull Knock Out.

Vanwege het grote aantal bezoekers van de strandrace op de boulevard, is op zondag 16 november van 05.00 tot 19.00 uur de gehele Strandweg afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van voetgangers. Ook is op zondag 16 november van 10.00 tot 17.00 uur de Badhuisweg afgesloten. De Badhuisweg is alleen toegankelijk voor hulpdiensten en openbaar vervoer. Het verkeer kan omrijden via de Nieuwe Parklaan of de Van Alkemadelaan/Zwolsestraat. Het havengebied, waaronder de Visafslagweg, blijft wel gewoon bereikbaar voor verkeer.

Bezoekers met een auto dienen rekening te houden met grote vertragingen en worden aangeraden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.

Openbaar vervoer
De tramlijnen 1, 9 en 11 rijden via de normale routes vanaf het Centraal Station richting Scheveningen. De buslijnen 21, 22 en 23 rijden op 16 november tussen 11.30 en 18.00 uur via de Badhuisweg richting Scheveningen. Tijdens het evenement zet HTM extra trams en bussen in.

Motorparkeerplaats
Motorrijders kunnen op zondag 16 november hun motor stallen bij de speciale 'motorparking' op het Palaceplein. Vanuit alle rijrichtingen wordt deze parkeerplaats met borden aangegeven.

Meer informatie
Meer informatie over de maatregelen vindt u op
www.denhaag.nl/bereikbaarheid en www.htm.net. Voor meer informatie over het evenement zelf, kunt u kijken op www.redbullknockout.nl