Nederlandse Vereniging van Journalisten

BNN's masterclass met Frank Ash (BBC)

zondag 16 november 2008 | 16:00 - 17:30 uur | Ffilmtheater Rialto in Amsterdam

BNN haalt BBC s Frank Ash naar Nederland voor een masterclass in format-ontwikkeling. BNN nodigtgeïnteresseerde programmamakers, format-ontwikkelaars, producenten, omroepbobo s en andere tv-coryfeeën uit om aanwezig te zijn bij de openbare masterclass.

In zijn masterclass How to Build a Format Show geeft Ash een kijkje in de keuken van het hele programma-ontwikkelingsproces: van het eerste idee tot het uiteindelijk aan de man brengen van een programma-concept. Zijn unieke kijk op tv-formats maakt Ash tot een must see voor iedereen in de tv-wereld. Aan de hand van voorbeelden uit shows zoals The Apprentice, Who Do You Think You Are en Kill it, Cook it, Eat it zal Ash ingaan op de mythes én de realiteit van format-ontwikkeling.

Frank Ash stond aan de wieg van het Creative & Audience Centre of Excellence van de BBC. In de internationale tv-wereld staat hij bekend als een meester in het bedenken, ontwikkelen en pitchen van een tv-format. Hij werkte ondermeer als regisseur, (serie) producer en scenario-consultant voor programma s als Human Mind, Battlefield, Wildlife on One, Genghis Khan, Britain and Galapagos.

Naast de openbare masterclass geeft Ash op 17, 18 en 19 november op het Binger Filmlab de uitgebreide training The Development Workshop voor vijftien presentatoren en programmamakers van BNN. De masterclass en lezing organiseert BNN in samenwerking met het Binger Filmlab in Amsterdam.

Aanmelding voor de Masterclass op 16 november kan via celeste.heinst@bnn.nl. Wegens grote belangstelling zijn er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kaarten worden toegewezen op volgorde van aanmelding.

Villamedia is een uitgave van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Hoofdredactie

Dolf Rogmans

Redactie


* Trudy van de Ven

* Lars Pasveer

* Damiaan van Eeten

* Niels van Tongeren

Contact met de redactie

Postadres

Villamedia, p/a NVJ,
Johannes Vermeerstraat 22,

1071 DR Amsterdam.

Telefoon

020 - 67 66 771