Red Bull Knock Out 08: nog meer deelnemers, nog langer, nog zwaarder

10/11/2008 14:57

Red Bull Nederland BV

De Bilt, 10 november 2008 - Exact 650 durfals staan zondagmiddag 16 november klokslag één uur in Den Haag op het Scheveningse strand klaar voor de grootste uitdaging in hun leven op een crossmachine. Want de Red Bull Knock Out 08 is heftiger dan ooit en met geen enkele andere race te vergelijken.

In twee keer anderhalf uur wordt in de grensverleggende strijd tegen de elementen het uiterste gevraagd van mens en machine. Lef, uithoudingsvermogen, talent en doorzettingsvermogen bepalen uiteindelijk wie de 'Knock Out' wint en de hoofdprijs van 15.000 euro mag meenemen. Volgens Red Bull's eventmanager Serjo Aronson belooft de derde editie van de RBKO een regelrechte thriller te worden. ,,Er zijn nog meer obstakels in het parcours opgenomen dan vorig jaar, zodat er voor de coureurs bijna geen ruimte meer is op adem te komen,'' legt Aronson uit.

Om het toch al zo zware traject nog zwaarder te maken wordt het lange recht stuk dit jaar onderbroken door middel van een wasbord en een kombocht. In totaal bevat het parcours zes zware obstakels en drie verschillende wasborden. Aronson: ,,Ik ben benieuwd hoeveel deelnemers werkelijk de finish gaan halen.''

Het concept van de Red Bull Knock Out is uniek in de wereld. De strandrace biedt motorcrossamateurs de kans hun helden uit de MX1, MX2 en MX3-klasse uit te dagen. Ook dit jaar staan er weer wereldtoppers aan het vertrek, zoals de gebroeders Potisek, David Knight, Joël Smets, Mohammed Balooshi, Valtteri Salonen en Dougie Lampkin. Uit Nederland doen Erik Eggens, Marc de Reuver (winnaar 2006) en voormalig MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh een gooi naar de titel. ,,De RBKO hoort op mijn lijstje thuis,'' meent Van den Goorbergh, ,,want alleen de sterksten blijven overeind.''

Rauw, puur en natuur zijn de sleutelwoorden in het genadeloze gevecht tegen de elementen van zee, zand en modder, die als een natuurlijke 'knock out' fungeren. ,,De Red Bull Knock Out '08 is met recht de heftigste strandrace ter wereld,'' vindt Marc de Reuver. Ook een aantal BN-ers (autosportjournalist Allard Kalff, Boer Frans, presentatrice Sjimmy Bruijninckx, de Knock Out cross Beer uit Lemmer Rintje Ritsma en autocoureur Tim Coronel) maakt zondag zijn opwachting bij de RBKO.

Quick facts RBKO 08


- Er is 30.000 m3 zand verschoven om het parcours nog zwaarder te maken


- 3 wasborden met een totale lengte van 1,5 kilometer


- In totaal registreren 26 camera's de televisiebeelden


- De jongste deelnemer is 14 jaar, de oudste 56


- In het veld van 650 deelnemers bevinden zich tien vrouwen

Net als vorig jaar is 's werelds heftigste strandrace rechtstreeks te volgen op RTL7. Uniek dit jaar is dat de gehele strijd der titanen via een livestream op internet (www.redbullknockout.nl) is te volgen waarbij je zelfs jouw favoriet kunt volgen. Vorig jaar bezochten 150.000 toeschouwers het evenement, dat ook dit jaar gratis toegankelijk is. In verband met de te verwachten drukte en de afzetting van de Strandweg wordt het publiek geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Alle informatie over de Red Bull Knock Out 08 is te vinden op de website: www.redbullknockout.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.redbullknockout.nl


Noot voor de redactie:

Noot aan de redactie,