Gemeente Breda

FMO op brabant10

Zondag 16 november om 12.00 uur is de eerste van veertien televisieafleveringen over het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling (FMO) op brabant10.

De programmareeks `Breda doet mee..!' bestaat uit twee series van zeven afleveringen. De eerste serie loopt van 16 november tot en met 28 december. Hierin presenteert de Gemeente Breda veertien gehonoreerde FMO-projecten. De tweede serie is in april en mei volgend jaar en vertelt het vervolg van deze projecten. Elke aflevering wordt dezelfde dag herhaald om 14.00, 16.00 en 18.00 uur. Daarna om 19.55, 21.55 uur en zo verder tot en met de volgende dag 17.55 uur.

In elke aflevering staan twee gehonoreerde FMO-projecten centraal. In de eerste aflevering een bijzondere ontmoeting met Joost Slagboom van `Open Kerk voor de buurt'. Hij stelt de Mattheüskerk in Breda-Noord open voor de buurtbewoners. Van taalcursus tot een kopje koffie en van de knutselclub tot een gesprek, de kerkdeur staat open. Daarnaast een interview met Anja Hartman van `Ouders van Tegendraadse Jeugd'. Haar motto is dat iedereen de moeite waard is om voor te vechten. Zij doet er alles aan om ouders van tegendraadse jeugd te helpen. Aanstaande zondag is te zien hoe ze dat doet.

De Gemeente Breda wil met deze televisieseries het fonds onder de aandacht brengen van Bredase burgers en het bedrijfsleven. Burgers krijgen een beeld van de mogelijkheden en de resultaten van het fonds. Ze worden opgeroepen om met ideeën te komen die zorgen voor meer sociale samenhang en die Bredanaars de kans geven mee te doen in de stad. De tv-serie is een stimulans voor het bedrijfsleven om te participeren in het fonds en om projecten in de toekomst te (blijven) ondersteunen. Met brabant10 is afgesproken dat jongeren betrokken worden bij de productie van beide series. Zij krijgen de kans om mee te lopen tijden de opnamen.

Breda, 13 november 2008