Metaalunie

Koninklijke Metaalunie organiseert handelsmissie naar Bosnië-Herzegovina

24-6-2008

De Koninklijke Metaalunie organiseert van 16 t/m 19 november 2008 en in opdracht van de EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, en met Pentascope en Comitas, een handelsmissie naar Bosnië-Herzegovina.

Bosnië-Herzegovina is een sterk opkomende markt met een economische groei van 6% per jaar en met een van oudsher sterk ontwikkelde metaalindustrie. De ruime aanwezigheid van mkb-bedrijven in deze sector maken dat er volop kansen liggen voor Nederlandse ondernemers. De opbouw van het land is al lange tijd in volle gang en de openheid van de zakencultuur maakt Bosnië-Herzegovina een land met tal van mogelijkheden voor samenwerking. Bosnië-Herzegovina heeft begin juni 2008 een overeenkomst getekend met de EU, waardoor het land officiële prekandidaat status heeft gekregen en op weg is naar het volwaardige lidmaatschap van de EU.

Matchmaking
De handelsmissie van de Metaalunie doet twee belangrijke economische plaatsen van Bosnië aan: Sarajevo en Zenica. Het doel van deze missie is Nederlandse ondernemers een oriëntatie te geven op deze voor het Nederlands bedrijfsleven nog relatief onbekende markt en hen in contact te brengen met potentiële Bosnische handelspartners. Met behulp van een individueel matchmaking-programma wordt per deelnemer een aantal potentiële zakenpartners op maat geselecteerd. Naast individuele matchmaking is er voldoende ruimte voor collectieve activiteiten zoals een netwerkdiner en een seminar waar verdere inlichtingen worden gegeven over de specifieke kenmerken van het zakendoen in Bosnië-Herzegovina.

Inschrijving
De kosten voor deelname, inclusief matchmaking en lokale ondersteuning, bedragen ¤ 500,- plus de kosten voor reis en verblijf. Inschrijven kan tot 8 september 2008. In de agenda van www.metaalunie.nl vinden ondernemers een directe verwijzing naar de site van de EVD. Deelname staat open voor alle mkb-bedrijven die actief zijn in de metaalsector. Omdat de machinebouw, de bouw, de agro- en energiesector specifiek zijn aangewezen als kansrijke sectoren, worden ondernemers die actief zijn in deze sectoren in het bijzonder uitgenodigd deel te nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Internationaal Ondernemen bij de Koninklijke Metaalunie via tel. (030) 605 33 44.

De Koninklijke Metaalunie is met 13.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 19 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.

Meer informatie
verlinden@metaalunie.nl
www.metaalunie.nl