Ingezonden persbericht


Persbericht

Focus op mensenrechten:
foto-expositie in samenwerking met Amnesty International 16 november 2008 tm 24 mei 2009 in Museum Volkenkunde Leiden

Naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens organiseren Museum Volkenkunde en Amnesty International een galerijtentoonstelling. Te zien zijn 31 foto's uit alle delen van de wereld, gemaakt door beroemde (internationale) fotografen. De foto's illustreren de dertig artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Tekstborden en filmpjes geven aanvullende informatie over mensenrechten. Ook hangen er prijswinnende foto's van de amateur-fotowedstrijd 'Waaraan denk jij bij mensenrechten?!' die afgelopen zomer is uitgeschreven.

De officiële opening van de tentoonstelling is zaterdagmiddag 15 november. Om dit een extra feestelijk tintje te geven zal Amnesty International in de hal van Volkenkunde aanwezig zijn met informatiebrochures, kaarsen, kerstkaarten, petities en lekkere hapjes.

In het weekend van 15 en 16 november is er bovendien gratis entree voor alle bezoekers. Dat komt omdat dan ook het 2e Leids Museumfestival wordt gevierd waarbij alle musea concerten organiseren.

Focus op mensenrechten -foto-expositie in samenwerking met Amnesty International 16 november 2008 tm 24 mei 2009 in Museum Volkenkunde Leiden Steenstraat 1 Leiden t 071 5168 800
www.volkenkunde.nl en info@volkenkunde.nl


---